Educarea parintilor din Brasov

Educarea parintilor din Brasov

0 121

Salvati Copiii Romania si Filiala Salvati Copiii Brasov va invita in data de 7 aprilie, la ora 10:30 la Casa Armatei din Brasov pentru a participa la dezbaterea publica „Educatia parintilor in beneficiul copiilor”, organizata in scopul promovarii Campaniei „Violenta naste violenta”.
Din anul 2007, campania „Violenta naste violenta” se realizeaza impreuna cu Fundatia Marius Ivan si are ca obiectiv promovarea educatiei pozitive a copilului, atat in randul profesionistilor, cat si a parintilor, asimilarea si utilizarea de catre profesori si parinti a metodelor non-violente in educarea copilului. Strategia campaniei urmareste stoparea aplicarii pedepselor fizice si umilitoare promovand o cultura a respectului in relatiile dintre adulti si copii.
La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice locale, organizatiilor non-guvernamentale, parinti, elevi, cadre didactice, etc.
Dezbaterea va fi moderata de d-na Anca Timis, presedinte al Filialei Salvati Copiii Brasov, Irina Petrea si Georgeta Paunescu, coordonatori de program ai Organizatiei Salvati Copiii Romania.
Programul detaliat al evenimentului il gasiti in randurile care urmeaza:
10:30-11:00
Inregistrare participanti
11:00-11:20
1. Deschiderea dezbaterii cu prezentarea invitatilor (Salvati Copiii Brasov)
2. Cuvant de deschidere (d-na Anca Timis, presedinte Salvati Copiii – filiala Brasov)
3. Cuvant de deschidere (invitat special)
4. Prezentare campanie impotriva violentei (Georgeta Paunescu si Irina Petrea)
11:20-11:50
5. Prezentare studii de caz (Georgeta Paunescu, Irina Petrea si specialistii care au lucrat pe caz).
11:50-12:15
6. Efectele violentei asupra copilului (Georgeta Paunescu, Irina Petrea, Anca Timis, invitati).
7. Intrebari si raspunsuri legate de efectele violentei asupra copilului.
12:15-12:45
8. Valentele educatiei pozitive vs. educatie traditionala. Reguli ale educatiei pozitive. (Salvati Copiii Brasov, invitati)
9. Intrebari si raspunsuri
12:45
10. Vizionare spot campanie «Violenta naste violenta» (30′) si a filmului realizat de copii-redactori pentru lansarea campaniei (5 min.)
12:45- 13 :00
11. Inchiderea dezbaterii
Prima campanie impotriva violentei asupra copilului organizata de Salvati Copiii Romania a demarat in anul 2003 si a avut ca scop interzicerea prin lege a pedepsei fizice si tratamentelor umilitoare asupra copiilor. In 2004, a fost inclusa propunerea Organizatiei Salvati Copiii Romania privind protectia si promovarea drepturilor copilului in Legea 272/2004.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.