Edilii din judet sunt ocupati cu plangeri penale

Edilii din judet sunt ocupati cu plangeri penale

0 58

Aristotel Cancescu face mai intai presiuni apoi vrea sa negocieze. Seful judetului si-a instigat miercuri primarii impotriva prefectului, pe care l-a amenintat cu plangeri penale pentru ca a atacat in contencios administrativ 41 de hotarari de Consiliu Judetean. Joi a incercat sa discute cu prefectul Gontea, in speranta ca il va convinge sa renunte la demersul sau in contencios. Ion Gontea a refuzat, convins ca nu a facut decat sa aplice legea. In consecinta, Cancescu si-a inaintat plangerile penale si vrea cu tot dinadinsul sa-i scoata in strada pe primarii PNL, PSD si UDMR din judet in Saptamana Mare
Seful judetului n-a uitat sa-l ameninte pe Gontea ca este pasibil de plata daunelor produse primarilor in derularea contractelor cu diversi parteneri, blocate de atacul prefectului in contencios. Care a speculat depasirea termenului de 5 zile stabilit de lege pentru ca executivul judetului sa se informeze asupra necesarului pecuniar al localitatilor inainte de a le aloca banii. Vicepresedintele CJ Ioan Ochi se apara spunand ca ragazul de 5 zile este ridicol de scurt pentru corespondenta cu primarii din judet. In schimb, Gontea insista ca actiunea lui impotriva hotararilor CJ este perfect legala si este convins ca legea ii va da dreptate.
Ca sa incinga si mai mult scandalul alocarilor preferentiale de fonduri de catre conducerea judetului, edilii democrat-liberali, ignorati cu desavarsire la repartizarea sumelor din bugetul pe 2010, se pregatesc si ei sa depuna plangeri penale pe numele lui Aristotel Cancescu. 13 la numar, mult mai putine decat cele puse la cale in cealalta tabara, dar bune pentru a intretine un razboi prostesc al orgoliilor si deciziilor pe langa lege dus pe holurile CJ..

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.