Economia brasoveana abia mai respira

Economia brasoveana abia mai respira

0 66

Ce am fost si ce am ajuns! Dupa ce cu ani buni in urma se putea mandri cu una dntre cele mai infloritoare economii, Brasovul tinde sa dispara de pe harta economica a tarii. Marii colosi ca Roman, Tractorul, Metrom sau Rulmentul au ajuns in pragul falimentului, in cel mai bun caz, traagandu-si obsetescul sfarsit prin cateva hale in care, inca, se mai lucreaza. Obisnuiti cu situatia actuala, politicienii locali au realizat gravitatea situatiei odata cu retragerea de pe piata brasoveana a companiei Colgate-Palmolive.
Printre cei care au deplans situatia economiei brasovene a fost senatorul PRM, Nicolae Iorga, care a declarat: „Asa vor ajunge 50 de salariati brasoveni pe drumuri. Am ajuns sa nu mai putem face nici pasta de dinti si sapun si este posibil ca si alte companii sa o ia pe drumul acesta. Asa se intampla cand suntem la mila capitalului strain. Ne-am bucurat ca a venit Nokia la Cluj, dar aceasta miscare a firmelor in spatiul international se poate desfasura si in sens invers”.
Si PSD-istul Constantin Nita a tras un semnal de alarma: „Este clar ca nu am avut destula forta, ca lobby-ul nostru nu a avut impact la Bucuresti. PSD Brasov isi asuma acest esec si asa ar trebui sa o faca toti reprezentantii clasei politice, pentru ca daca ne-am lua dupa promisiunile formulate de PD si PNL la alegerile din 2004 putem spune ca au fost sublime, dar rezultatele lipsesc cu desavarsire. Ar trebui sa ne asezam cu totii si sa gasim o solutie de iesire din acest marasm”.
Pentru discutarea unor incercari de rezolvare a acestor probleme, PSD Brasov a organizat o intalnire cu oamenii de afaceri din oras pentru a discuta problemele economice ale urbei. La intalnire au participat si Otilian Neagoe si presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, Nicolae Tucunel. In urma discutiilor s-a ajuns la o conluzie care se putea trage si fara o intalnire indelung pregatita: „Statisticile arata ca Brasovul se afla intr-o situatie regresiva in privinta nivelului de trai”.
Credeti-ne, domnilor politicieni si oameni de afaceri, noi oamenii simpli stiam acest lucru de mult si il simtim deja pe pielea noastra!

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.