Ecologistii – planuri pentru comunitate

Ecologistii – planuri pentru comunitate

0 62

Deunazi am avut placerea intamplatoare sa il cunosc pe domnul Iancu Vespasian, afland ca domnia sa candideaza la functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov.
In parcarea unei piete agroalimentare, unde ii fusese blocata masina de alti cumparatori, am inteles, din spusele domniei sale, cam ce au de gand sa faca ecologistii pentru Brasov, in caz ca electoratul va prefera sa le voteze echipa noua a unei formatiuni ce a renascut pe baza noi si oameni noi si tineri.
Stiam, din auzite, cate ceva despre Iancu Vespasian. Il stiam independent, cu vederi de centru-stanga in privinta unei mai mari echitati sociale. Stiam ca se degajase de egoismul inechitabil al unor social-democrati de fatada.
Dar, in imprejurarile mai-sus aratate, am aflat cate ceva despre motivul inregimentarii la ecologisti si ce planuri au acestia pentru un Brasov mai bun.
Domnul Iancu Vespasian a agreat – tinand cont de noua echipa a ecologistilor din care au fost eliminate fosilele cu duhoare de interese proprii – potentialul noii doctrine ecologiste, in contextul indiferentei celorlalte formatiuni politice pentru o viata mai curata, din toate punctele de vedere.
In ce priveste planurile de viitor ale ecologistilor, in caz ca dumneavoastra, stimati cititori, indrazniti sa-i votati, in detrimentul celor care v-au tot mintit pentru a-si umple buzunarele – uite exemplul actualului primar George Scripcaru; de unde a plecat si ce are acum – iata cateva dintre ele, din ce am putut retine dintr-un dialog purtat intr-o parcare aglomerata.
Ecologistii vor sa stopeze de la dezechilibrele sociale, pana la distrugerea spatiilor verzi. Si aici am fost de acord. Se poate vedea, in tot Brasovul, inlocuirea cu asfalt a plamanului naturii, spatiul verde, doar pentru inducerea imaginii de om gospodar, dar care baga gunoiul sub pres.
Ecologistii vor o revigorare a industriei brasovene, pe baze noi, moderne, mai putin poluante eliminand interesele meschine ale celor ce au distrus acest important sector.
Ecologistii vor ca Brasovul sa devina, si cu ajutorul aeroportului, un centru turistic, cultural si economic de cea mai mare importanta in tara.
Si ar mai fi cateva idei interesante pe care nu le-am retinut in amanunte si de aceea nu scriu despre ele, dar pe care, instinctual, le-am acceptat, ca si pe omul care mi le-a expus.
De aceea va invit si pe dumneavoastra, stimati cititori, sa meditati fara a va lasa influentati de vorbele frumoase, dar goale, ale unor reprezentanti de formatiuni politice compromise de (in)activitatea lor corecta de pana acuma.
Dupa aceea cred ca veti stampila in deplina constienta semnul ecologistilor si pe Iancu Vespasian.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.