Ecologistii germani actioneaza

Ecologistii germani actioneaza

0 60

O serie de cauze duc la scumpiri continue ale alimentelor, principalele fiind folosirea cerealelor la obtinerea de biocombustibili, tot mai desele perioade secetoase sau de inundatii datorate schimbarilor climei prin poluare excesiva, dar si inmultirea populatiei pe glob si reducerea suprafetelor cultivate.
Datorita crizei mondiale in privinta alimentelor ecologistii germani vor sa aduca problema la tribuna Bundestagului. Ei il acuza pe Horst Seehofer, ministrul Agriculturii, ca ”lupta pentru subventii directionate spre agricultura industriala, in timp ce in alte parti oamenii mor de foame ca urmare a acestei politici”, dupa cum explica parlamentarul ecologist Volker Beck.
“Daca vrem sa vorbim despre hrana in lume, trebuie sa discutam in primul rand despre stilul nostru nesanatos de viata”, adauga si Reinhard Laske relativ la stilul de viata opulent din Occident.
Loske mai arata ca distrugerea padurilor, cat si renuntarea cultivarii celor necesare hranei omului in favoarea agriculturii industriale., aceasta ducand la o scumpire a alimentelor de baza greu sau deloc suportabila de multi semeni de-ai nostri.
“Ecologistii” doresc o dezbatere in Bundestag pe tema strategiilor necesare combaterii crizei mondiale, aceasta tinand cont si de conventia ONU ca, pana in 2015, numarul subnutritilor pe plan mondial sa scada la jumatate, cel putin. Aceasta pentru ca, an de an, telurile etrapelor stabilite si metodele folosite au dat gres pana acuma.
Este necesar ca, atat guvernul german, dar si celelalte, sa treaca la reformarea politicii agrare.
In ceea ce priveste Romania, putem consemna o revigorare a miscarii ecologiste, primii pasi fiind facuti prin prezentarea la alegerile locale a unor candidati ce sunt hotarati, cu (inca) putinele mijloace pe care le au la indemana, dar cu sprijinul electoratului, sa schimbe actuala politica economico-sociala de la noi. Este un important pas spre binele tuturor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.