Ecologistii brasoveni, pentru reducerea poluarii din oras

Ecologistii brasoveni, pentru reducerea poluarii din oras

0 116

In cadrul conferintei de presa organizate marti, 18.11.2008, candidatul Partidului Verde Ecologist la functia de senator in Colegiul electoral nr. 1, Codlea-Rupea-Fagaras-Victoria, domnul Iancu Vespasian Augustin, a reiterat necesitatea eliberarii municipiului de numarul mare de masini care put si simplu sufoca arterele de circulatie. Domnia sa militeaza pentru revenirea la proiectul ocolitorii mari a Brasovului, proiect care s-a volatilizat, lasand loc unor lucrari fara rost de completare a ocolitorii mici, care, datorita dezvoltarii zonei metropolitane a devenit deja artera de circulatie in oras. Domnul Iancu Vespasian a anuntat si cu aceasta ocazie ca va depune plangere la Parchet pentru a se cerceta ce s-a intamplat cu proiectul, a carui finantare a fost aprobata de Banca Mondiala.
O alta problema ridicata a fost aceea a sustinerii proiectului aeroportului (mai excat trecerea prin Parlament a ordonantei privind terenul, ordonanta blocata de actuala formula parlamentara), obiectiv de importanta maxima la care s-a inceput deja lucrul si care va duce, de asemenea, la reducerea numarului de masini care intra in oras. La ora actuala, mijloacele de transport auto reprezinta, alaturi de transportul feroviar, unica posibilitate de a lega Brasovul de Europa si de zonele indepartate din tara.
Datorita numarului mare de masini care traverseaza orasul Brasov, in ciuda legendelor despre aerul curat de la munte, acesta este unul dintre orasele cu un nivel ridicat de poluare a aerului.
De asemenea, candidatul la functia de deputat in Colegiul electoral nr. 4 Zarnesti, Rasnov, Ghimbav, Predeal, Bran, Cristian, Fundata, Holbav, Moeciu, Poiana Marului, Vulcan, general maior (r) inginer Ion Georgescu, a prezentat cateva dintre propunerile facute alegatorilor din zona pe care o reprezinta. O prima propunere de interes pentru zona, avand in vedere suprafata mare acoperita cu paduri este eficienta a acestora, precum si a surselor de apa. Domnul Georgescu propune masuri ferme de supraveghere a modului in care se face exploatarea padurilor si apelor, pentru evitarea unei catastrofe ecologice.
O alta masura avuta in vedere este acordarea de subventii stimulative producatorilor de alimente BIO, in special a celor din zona montana, masura ce vizeaza pe de-o parte sustinerea producatorilor autohtoni, iar pe de alta parte o alimentatie sanatoasa, cu consecinte pozitive in planul sanatatii populatiei.
De asemenea, domnia sa propune, ca o initiativa comuna a membrilor PVE, infiintarea unui centru de consultanta gratuita pentru accesarea fondurilor destinate protectiei mediului inconjurator, considerand dezvoltarea durabila, bazata pe grija fata de resursele naturale, prioritatea numarul unu la nivel mondial. Din aceasta perspectiva, a necesitatii stringente de protectie a mediului, domnul Ion Georgescu propune ca programul de innoire a parcului auto sa vizeze achizitia de masini nepoluante prin subventionarea de catre stat a 10% din pretul acestora.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.