Eco Heat: prima centrala cu cogenerare

Eco Heat: prima centrala cu cogenerare

0 157

O instalatie performanta astupa gaura neagra de la CET Brasov! Prin inlocuirea unei parti din CAF Metrom a fost facut ieri primul pas spre eficientizarea producerii de energie termica in Brasov.
Noua instalatie montata de Eco Heat produce nu numai energie termica, ci si electrica. Desi este de 20 de ori mai mica decat vechiul CAF, noua instalatie produce curent suficient pentru jumatate din iluminatul public al orasului.
Austriecii de la Warmebetriebe, parteneri ai municipalitatii brasovene in firma Eco Heat, au montat ieri instalatie care inlocuieste o parte din CAF Metrom, cu o eficienta mult mai ridicata decat a vechiului echipament.
Noua instalatie produce curent electric si energie termica in cogenerare. Curentul produs este suficient pentru 20 de scoli sau pentru iluminatul public a jumatate din oras.
Municipalitatea isi doreste sa inlocuiasca intreaga capacitate a CAF Metrom si chiar a CET. Pentru aceasta vom avea trei centrale, din care doua pe gaz si una pe biomasa, cu un randament mult mai bun decat al CET si cu pierderi mult mai mici. Astfel, si facturile cetatenilor se vor reduce substantial.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.