Eclipsa a afectat labilii psihic

Eclipsa a afectat labilii psihic

0 510
Trei fenomene astronomice rare s-au suprapus vineri: eclipsa de soare, superluna si echinoctiul de primavara. La Brasov, fenomenul nu a putut fi vazut din cauza paturii groase de nori care a acoperit cerul. Nici primavara nu se simte deloc: ninge de trei zile iar orasul e acoperit de zapada.
Daca nu ne simtim prea bine in aceasta perioada, nu trebuie sa ne impacientam, spun psihologii: este normal. Data de 20 martie 2015 va ramane in amintirea celor fascinati de astronomie. Intr-o inlantuire rara a fenomenelor ceresti, care se produce de obicei odata la cateva sute de ani, au loc trei evenimente separate: eclipsa partiala de soare, superluna-perigeul, cum o numesc astronomii- si echinoctiul de primavara. Eclipsa a inceput la 10:50, ora Romaniei, iar punctul maxim a fost la 11 si 56 de minute. Cel mai bine s-a putut observa la Satu-Mare. La Brasov, am avut ghinion de patura groasa de nori.
Eclipsa ne afecteaza comportamentul, spun psihologii. Au de suferit in special persoanele cu diverse labilitati psihice. Psihologul Danut Negru spune ca eclipsa influenteaza structura psihica, energia pamantului se modifica iar cei care au sensibiltati psihice resimt deosebit, adresabilitatea la cabinetele de psihologie creste.
Nu doar eclipsa, ci si trecerea de la iarna la primavara ne afecteaza psihicul si organismul, asa zisa astenie de primavara.
Urmatoarea elipsa partiala de soare va putea fi vazuta in Romania peste 5 ani, in iunie 2020.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.