Eckstein Kovacs tur electoral in Timis

Eckstein Kovacs tur electoral in Timis

0 103

UDMR are capacitatea de a se intelege cu toate partidele parlamentare, dovada fiind faptul ca a fost la guvernare alaturi de PDL si PNL si a sprijinit cabinetul Nastase, a declarat, luni, la Timisoara, pentru AGERPRES, consilierul prezidential pentru problemele minoritatilor, Eckstein Kovacs Peter. In ceea ce priveste faptul ca si minoritatea maghiara din Romania trece printr-o perioada dificila, din cauza unor masuri dure luate de Guvernul din care face parte si UDMR, Eckstein considera ca masurile de austeritate luate de cabinetul Boc ar fi fost luate de oricine s-ar fi aflat la guvernare.
El a afirmat ca isi doreste sa ajunga la conducerea Uniunii, urmarind schimbarea a ceea ce s-a intamplat in UDMR in ultimii ani, subliniind ca, totusi, apreciaza activitatea de 18 ani a predecesorului sau, Marko Bela. Eckstein a dorit sa accentueze faptul ca doreste sa gaseasca o modalitate de a-i aduce pe etnicii maghiari la urne la alegerile parlamentare din 2012, astfel incat UDMR sa poata accede in forul legislativ.
„Cred ca este nevoie de un suflu nou in UDMR, iar eu sunt omul schimbarii. Nu spun ca o sa fac o revolutie in UDMR, pentru ca UDMR este, totusi, un brand de 20 de ani, dar, in opinia mea, este necesara o aplecare mai atenta asupra alegatorului. Marko a fost un presedinte bun, singura lui vina este ca a ocupat aceasta functie timp de 18 ani”, a declarat Eckstein.
El a precizat ca in functiile de conducere ale Uniunii isi doreste sa fie prezenti cat mai multi lideri locali – presedinti de Consilii Locale si Judetene, precum si edili, deoarece acestia cunosc cel mai bine problemele comunitatii.
Eckstein Kovacs Peter s-a intalnit. la Timisoara, cu conducerea locala a UDMR, intr-o prima etapa a campaniei sale electorale pentru castigarea presedintiei UDMR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.