Echipajul brașovean Dan Gârtofan – Tudor Mârza, pe locul trei în Raliul...

Echipajul brașovean Dan Gârtofan – Tudor Mârza, pe locul trei în Raliul Argeșului, debutul Campionatului Național

0 104

A început ediția 2019 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. De data aceasta, prima etapă a competiției nu s-a desfășurat la Brașov, așa cum era obișnuit de mulți ani, prin desfășurarea Raliului Brașovului sau Zăpezii, așa cum s-a numit o perioadă de timp…Debutul ediției 2019 a însemnat o revenire în circuit a Raliului Argeșului. De notat că revenirea acestei etape în Campionatul Național nu a fost de bun augur pentru unii competitori, nu mai puțin de 22 de echipaje fiind nevoite să abandoneze din diferite motive…Campionul naţional absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în această primă etapă, câştigând toate cele 8 probe speciale, din cele două zile de concurs. Simone și copilotul Sergiu Itu, pe un Hyundai i20 R5, acelaşi model pe care îl pilotează şi în Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1 minute şi 22,5 secunde faţă de următorul clasat, Vali Porcişteanu.

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), care, în acest fel, începe promițător noua ediție a competiției cailor putere.

Ceremonia de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

,,Este o victorie de moral pentru noi fiindcă era important să debutăm cu dreptul în noul sezon. Clar, obiectivul principal este titlul pe care ne dorim să-l securizăm cât mai rapid”, a declarat pentru prosport.ro, Simone Tempestini imediat după victorie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.