Echipa de hochei a României pleacă la Campionatul Mondial

Echipa de hochei a României pleacă la Campionatul Mondial

0 544
Echipa națională de hochei pe gheață – seniori, va decola astăzi spre Reykjavik. În capital Islandei se vor desfăşura, în perioada 13-19 aprilie, întrecerile Campionatului Mondial, grupa valorică IIA. Echipa noastră naţională a retrogradat anul trecut din grupa IB şi are ca obiectiv la Reykjavik revenirea în eşalonul superior.
În drumul spre Islanda, echipa noastră, pregătită de suedezul Greg Lindqvist, va face o escală în Scoţia, unde va disputa două partide amicale. Astfel, primul meci, în 8 aprilie, va fi împotriva unei selecționate din Scoţia, în timp ce în a doua partidă, programată în 10 aprilie, tricolorii se vor confrunta cu echipa secundă a Marii Britanii.
Conducătorul delegației noastre este secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Hălăucă.
Înainte de decolarea spre Scoţia, acesta a declarat pentru site-ul federaţiei române de specialitate : ,,Singurul obiectiv pe care ne putem permite să ni-l fixăm este câștigarea grupei. Știm că adversarii s-au întărit, dar nu avem voie să ratăm promovarea și, implicit, revenirea în grupa valorică IB, de unde am retrogradat anul trecut. Atmosfera la nivelul lotului este una foarte bună. Băieții sunt înarmați cu un optimism moderat.
Toți facem eforturi și vom fi departe de familii în perioada sărbătorilor pascale, dar avem convingerea că totul va ieși bine. Doresc să le transmit anticipat tuturor iubitorilor hocheiului din țară Sărbători Fericite, și să îi asigur că vom face tot posibilul pentru a ocupa locul întâi în Islanda”.
La Reykjavik, ,,tricolorii” se vor duela cu reprezentativele Australiei, Belgiei, Spaniei, Serbiei şi Islandei.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.