Echipa de handbal feminin a României este pregătită de Campionatul Mondial, dar...

Echipa de handbal feminin a României este pregătită de Campionatul Mondial, dar va evolua fără Cristina Neagu, accidentată

0 47

Începe Campionatul Mondial de handbal feminin, competiție găzduită de Spania! Debutul echipei noastre în Grupa C este programat vineri, 3 decembrie, de la ora 19:00, în compania Iranului. Apoi, acestea vor da piept cu selecționatele Kazahstanului și Norvegiei, urmând ca primele trei clasate să obțină calificarea în Grupele Principale. Acesta va fi primul turneu final cu 32 de echipe. Pentru prima dată în ultimul deceniu, naționala de handbal feminin a României se vede nevoită să abordeze un Campionat Mondial fără cea mai valoroasă comonentă a ei, Cristina Neagu, accidentată.  

Cristina Neagu :„O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani nu am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională. Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo. S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo. Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri. Această pauză mă va ajuta cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi”, a declarat Cristina Neagu pentru Eurosport.

Principalele favorite la cucerirea titlului mondial rămân, însă, Franța, Norvegia și Rusia.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.