Echipa de handbal Corona Brașov a fost retrogradată, oficial, din Liga Națională

Echipa de handbal Corona Brașov a fost retrogradată, oficial, din Liga Națională

0 111

În urma scandalului cu dopajul, a sosit și prima sancțiune împotriva echipei de handbal Corona Brașov. Clubul de la poalele Tâmpei a fost sancționat pentru faptul că a utilizat de metode interzise de WADA pentru recuperarea sportivelor. Nu mai puțin de 17 jucătoare sunt în stare de suspendare provizorie până la o sentință definitivă a ANAD-ului. Corona Brașov a fost retrogradată oficial din Liga Națională, sezonul 2019-2020, conform ultimei decizii adoptate de Comisia de Apel a Federației Române de Handbal.

Corona Brașov formulase un apel, la decizia Comisiei de Disciplină a FRH, însă a venit răspunsul Comisiei de Apel, care este implacabil :

„Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brașov împotriva Hotărârii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplină a FRH, Comisia de Apel decide:

Admite apelul formulat de CSM Corona Brașov.

În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancționează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brașov cu retrogradarea din Liga Națională Liga Florilor MOL ediția 2019-2020. Menține în rest celelalte dispoziții ale hotărârii atacate”.

Comisia de Apel este ultima instanță de judecată sportivă pe plan intern. Decizia mai poate fi atacată doar la TAS. Conform anunțului Comisiei de Apel Corona Brașov s-ar putea reînscrie, din vară, în Divizia A.

După retrogradarea echipei, vor urma și sancțiunile asupra jucătoarelor, respectiv suspendările, care ar putea fi, totuși, mai blânde, având în vedere că sportivele au recunoscut că au apelat la terapia interzisă.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.