E oficial, șansele Codruței Kovesi s-au prăbușit! Veste catastrofală de la Bruxelles!

E oficial, șansele Codruței Kovesi s-au prăbușit! Veste catastrofală de la Bruxelles!

0 298

Nenorocita asta sa plateasca pentru raul facut Romaniei, dar nu avem nici o sansa cît SUA are un ambasador de talia lui Klem aici!
Europa i-a întors spatele procuroarei – lăsând pentru un viitor incert decizia – din Parlamentul European următor nu vor mai face parte Monica Macovei și Cristian Preda.
Speranțele Laurei Codruța Kovesi legate de obținerea postului de șef al instituției Procurorului European (EPPO) erau legate de susținere puternică a Parlamentului European. A actualului PE, în formula din prezent.

Ei bine, miercuri (10 aprilie) a venit vestea proastă pentru Kovesi – în fața insistenței Consiliului UE (susține mai departe pe reprezentantul Franței), negocierile s-au încheiat fără acord şi, mai mult, dosarul va fi lăsat pentru viitorul Parlament European, cel rezultat după alegerile din 23-26 mai.

Laura Codruța Kovesi. 29 martie 2019

Iată ce a declarat pentru agenția națională Agerpres un ofiţer de presă al Parlamentului European:
”Delegaţia PE a decis să nu aibă încă o rundă de discuţii cu Consiliul, ceea ce înseamnă că tratativele s-au încheiat fără niciun acord Îi va reveni noului Parlament să decidă cum doreşte să procedeze”.
Deci, având în vedere că va fi o schimbare masivă a garniturii de parlamentari – dar și o reconfigurare a structurii politice – cu pătrundere masivă a suveraniștilor, e clar că lobby-ul pentru Laura Kovesi nu mai e valabil.

Mai mult, iată ce mai spune oficialul european, citat de aceeași sursă – o știre cu adevărat catastrofală pentru Kovesi:
”Noii membri ai Parlamentului European ar putea începe procedura de la zero”, spune oficialul, care nu exclude însă că aceștia ”ar putea continua negocierile pe baza mandatului actual”.
E clar însă că Europa i-a întors spatele procuroarei din România – lăsând pentru un viitor incert decizia. Din Parlamentul European următor nu vor mai face parte susținătorii săi de bază din România – Monica Macovei și Cristian Preda.

Evan Răutu.

https://ro.sputnik.md/

Partajează asta:

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.