E oficial – Rovana Plumb presedinte interimar la PSD

E oficial – Rovana Plumb presedinte interimar la PSD

1 600

Biroul Permanent National al PSD s-a reunit miercuri in sedinta, unde a luat act de demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului si a decis, in unanimitate, ca Rovana Plumb sa ocupe functia de presedinte interimar, cel putin pana miercurea viitoare, cand se intruneste Comitetul Executiv. Plumb a declarat ca in cadrul CEx se va decide si cand se organizeaza Congresul PSD.
La sedinta au participat si presedintele de onoare Ion Iliescu, precum si liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, care au stat unul langa altul. Intrebat de jurnalisti de ce vine la sedintele PSD, Oprea a replicat: „Pai trebuie sa vin, nu?”, fara sa faca alte declaratii. La final, Oprea nu a facut declaratii.
„Vreau sa multumesc tuturor colegilor mei care au participat astazi la sedinta pentru incredera pe care mi-au acordat-o de a asigura interimatul si vreau sa va spun ca pentru mine este o mare onoare. Doresc sa va asigur ca la urmatoarea reuniunea in cadrul CEx vom asculta opiniile fiecaruia in ceea ce priveste ceea ce vom face in timpul verii”, a declarat dupa sedinta Rovana Plumb, care a adaugat ca isi asuma responsabilitatea de a isi depune in fata colegilor din teritoriu „dorinta de a continua interimatul pana la organizarea congresului”.

„Astazi Victor Ponta a reiterat ceea ce s-a regasit si in scrisoare. Aproape toti colegii nostri din BP i-au cerut lui Victor Ponta sa revina asurpa acestei decizii dar dupa cum fiecare dintre dvs il cunosc pe Victor Ponta, ca intotdeauna a dat dovada de fermitate si ca nu s-a rasucit. O demisie scrisa nu exista,” a afirmat Plumb, intrebata daca Ponta a depus o demisie scrisa.
Sedinta a durat circa trei ore. Ilie Sarbu a declarat reporterilor, la final, ca nu au fost dispute in timpul sedintei, iar Liviu Dragnea a vorbit doar la finalul acesteia, si atunci a facut-o in „interesul partidului”.
Intrebat daca a stiut ca Ponta urmeaza sa isi dea demisia, el a declarat ca „daca va spun nu, nu ma credeti. Am primit vestea cu dezamagri, durere in suflet pentru situatie”. 

COMENTARII

  1. Cu toate eforturile ce se depun se vede tot mai clar consecintele valului de seisme ce zguduie acest partid. Practic se simte frica de a face reforme interne. Nu doar Geoana nu a facut nimic ci si cuplul Ponta-Dragnea. De pe timpul lui Adrian Nastase in PSD nu s-a mai facut nimic. Baronii rosii nu au facut nimic in partid, ci au jefuit pentru ei si gasca lor banul public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.