E oficial: Referendumul pentru Căsătorie se va desfășura în două zile, pe...

E oficial: Referendumul pentru Căsătorie se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie.

0 159
Referendumul pentru definirea căsătorie se va desfășura timp de două zile, în 6 și 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dancilă la începutul ședinței extraordinare de Guvern.
„CCR a avizat favorabil demersul pentru referendum. In acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin. In ședința de astăzi, vom adopta actele necesare, pentru ca cetățenii sa aibă posibilitatea să își exprime opțiunile, referendumul va fi organizat timp de 2 zile: 6 și 7 octombrie”, a spus Dancilă.
Premierul a tinut sa explice ca referendumul „nu este împotriva minorităților sexuale, ci efectul unui demers cetățenesc”.

Totodata, Viorica Dancilă a spus că în loc să boicoteze referendumul, partidele ar trebui sa își exprime poziția față de demers.
Partidele trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotare, ar fi mai onest ca partidele să își exprime o poziție mai clară. Partidul pe care îl reprezint și-a arătat sprijinul față de acest referendum și cred că este cel mai adecvat răspuns. Cer tuturor instituțiilor implicate sa dea dovada de maximă responsabilitate și sa demareze urgent demersurile pentru organizarea acestui scrutin”, a subliniat premierul României.

Românii vor fi întrebați la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunțat după ședința de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.