E-mail-ul si telefoanele –citite, ascultate si stocate

E-mail-ul si telefoanele –citite, ascultate si stocate

0 98

Controlul statul asupra datelor iniformatice ale cetatenilor capata din ce in ce mai multa amploare si in Romania. Astfel ca anumite date vor fi stocate de firmele de comunicatii. Printre acestea se numara date privind apelurile telefonice, SMS-urile sau e-mailurile. Companiile sunt obligate sa tina aceste informatii timp de sase luni si sa le puna la dispozitia MIRA, Parchet, SRI si SIE, la solicitarea acestora, scrie Mediafax. Acestea sunt prevederile Legii 298/2008.
Categoriile de date care vor fi stocate vizeaza urmarirea si identificarea sursei unei comunicari si a destinatiei acesteia, a suportului de comunicare si a echipamentului de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament, precum si locatia echipamentului de comunicatii mobile.
In plus, operatorul va stoca datele necesare pentru a determina data, ora si durata comunicarii. Legea stabileste ca vor fi pastrate datele de trafic si de localizare a persoanelor fizice si juridice, precum si datele conexe necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului inregistrat.
Actul normativ nu se va aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice. Conform legii, datele ar trebui accesate numai dupa inceperea urmarii penale si numai cu autorizarea instantei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.