E-crestere – un nou program de fonduri nerambursabile

E-crestere – un nou program de fonduri nerambursabile

0 80

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei lanseaza “Apelul pentru proiecte”, pentru e-Crestere, un program de finantari nerambursabile, destinate sectorului IMM-urilor din Romania.
Programul de Finantare Nerambursabila, in valoare de 20.070.000 LEI (9.000.000 USD), este o sub-componenta a proiectului „Economia Bazata pe Cunoastere” – finantat de catre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, iar apelul este deschis de astazi pana pe 24 noiembrie 2008.
„Ne indreptam vertiginos spre o societate in care vechea paradigma „cunoasterea este putere” capata valoare de postulat. Fara cunoastere, educatie si acces neingradit la informatie, nu avem nicio sansa in comunitatea globala. Romania s-a inscris decisiv pe acest culoar, dar nu toata societatea romaneasca este la acelasi nivel. Proiectul pe care il gestionam isi propune sa sprijine comunitatile defavorizate sa beneficieze de oportunitatile noilor dezvoltari tehnologice, oferind premisele unei vieti mai bune pentru toti locuitorii” a afirmat Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, K?roly Borb?ly.
Programul „e-Crestere!” se adreseaza urmatoarelor grupuri tinta din toata Romania: persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale, microintreprinderi, IMM-uri, asociatii care activeaza in domeniul agriculturii, societati cooperative, cooperative agricole, grupuri de producatori.
Valoarea finantarilor oferite variaza de la 33.450 LEI pentru persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderi familiale, 223.000 LEI pentru IMM-uri si poate ajunge pana la 446.000 LEI pentru parteneriatele formate dintr-un IMM (beneficiar) si o unitate de drept public sau privat (partener) atestata in a desfasura activitati de cercetare – dezvoltare.
UMP a organizat in perioada 17 iunie – 3 iulie a.c., sase seminarii de informare privind e-Crestere in Iasi, Bacau, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti.
Documentatia necesara redactarii proiectelor se descarca de la adresele http://www.ecomunitate.ro si http://www.mcti.ro.
Proiectele se depun in perioada 25 august – 24 noiembrie ora 14.00, la sediul UMP – MCTI din Bulevardul Libertatii Nr. 14, Sector 5, Bucuresti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.