Duster a devenit cel mai vândut model al Grupului Renault-Nissan

Duster a devenit cel mai vândut model al Grupului Renault-Nissan

0 681
Succesul Duster este acum oficial: SUV-ul care a pornit la drum în 2010 sub sigla Dacia a devenit cel mai vândut model la nivelul Alianței Renault-Nissan în 2014. Lansat pe piață oficial în 2010, singurul SUV din actuala gamă Dacia a reușit să se impună rapid pe piață. Duster a devenit sinonim cu un proiect de succes în cadrul alianței Renault-Nissan, iar faptul că modelul este vândut pe majoritatea piețelor lumii sub diferite sigle Dacia, Renault sau Nissan – a făcut ca unul dintre cele mai accesibile SUV-uri de pe piață să devină cel mai vândut model al Alianței în acest moment. R&N
„Duster este una dintre mașinile care se vinde foarte bine. Producția a pornit de la 12 vehicule pe oră, astăzi suntem la 40 pe oră. Duster e unul dintre vehiculele care trage astăzi. Nu doar compania Dacia, ci tot
Grupul. Dintre toate modelele Grupulul, Duster e cea mai vândută mașină în acest moment. Teoretic, ne așteptăm ca această poveste să continue”, spune Cornel Olendraru, directorul Uzinei de Vehicule Dacia, într-un interviu acordat Automarket.ro.
Conform statisticilor Renault-Nissan, Duster a fost vândut în 2014 în aproape 400.000 de unităţi la nivel mondial  sub sigla Dacia, Renault şi Nissan.
În clasamentul Grupului a urmat Renault Clio 4, cu 378.526 de unităţi vândute.
Duster e o mașină, frumoasă, agilă, sexy. Foarte bine poziționată ca preț, foarte bine așezată pe șosea. Pentru a face față afluenței de cereri pentru Duster, uzina de la Mioveni își va schimba fluxurile de producție în viitorul apropiat, dezvăluie oficialul Dacia.
Dacă e nevoie, se pot face 350.000 de Dustere la Pitești pe linia de montaj. La nivel general, Duster este limitat la două treimi din capacitate. 40 de vehicule pe oră din puțin peste 60.

 „În viitor vom avea o flexibilitate mult mai mare pentru Duster. Astăzi sunt trei fluxuri în caroserie, unul care produce modelul Sandero, unul care produce modelul berlină și MCV și un flux care produce Duster. Din 2016 o să avem doar două fuxuri. Unul foarte polivalent, iar altul orientat doar spre Duster.
Deci există o agilitate destul de bună a companiei în ceea ce privește acest lucru”
, declară directorul Oleandru, care conduce destinele Uzinei de lângă Pitești din 2013.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.