DURIAN – cel mai urat mirositor si gustos fruct exotic

DURIAN – cel mai urat mirositor si gustos fruct exotic

0 182

Fructul de Durian poate fi incadrat cu siguranta in categoria celor mai exotice, populare si neobisnuite fructe ale lumii. Durian are anumite proprietati care il recomanda drept un fruct excelent din punct de vedere nutritional, cu un gust interesant, deosebit.
Durian este, fara doar si poate, unul dintre cele mai ciudate dintre fructele exotice prezentate de noi pana acum. Este un fruct pe cat de scarbos, pe atat de delicios. Ciudat oximoron, dar adevarat.
Durian este un fruct destul de mare ce poate ajunge până la 3 kilograme. Are o înfăţişare unică şi o coajă acoperită de ţepi.
Ceea ce este ciudat la el este faptul ca emite un miros tare, comparat de unii cu carnea putredă, sau ciorapii murdari. Însă se spune că gustul este atât de bun încât un explorator în 1700 a declarat că toata călătoria a meritat doar pentru a gusta din durian.
Unii in indragesc si il ridica in slavi, altii nici nu vor sa se atinga de el sau sa-l miroasa. Unii il numesc “fructul-puturos”, altii il alinta cu titlul de “regele fructelor”… Un lucru este insa sigur: Durian este unic prin aspectul, textura, mirosul, gustul si proprietatile sale si reprezinta o experienta culinara care merita incercata.
Durianul este celebru in intreaga lume pentru mirosul sau tare si puternic, nu tocmai placut, ce aminteste poate de alimentele alterate, poate de zeama de varza, poate de usturoi, poate de putoarea lasata de sconcs, poate chiar de mirosul gunoiului (mirosul este perceput diferit de la om la om). In unele tari precum Singapore a fost chiar interzis transportul acestui fruct in mijloacele publice de transport.
Gustul fructului de Durian este insa unul deosebit si interesant, iar beneficiile pe care consumul sau le aduce organismului sunt remarcabile.
Alfred Russel Wallace, un biolog de origine britanica, este cel care descria pentru prima oara in secolul XIX gustul fructului, asemuindu-l cu gustul de migdale combinat cu o crema de lapte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.