După „vizita de lucru” de la Cotroceni a apărut și Lista Cabinetului...

După „vizita de lucru” de la Cotroceni a apărut și Lista Cabinetului Ciucă – un guvern mixat de cei interesați cu majoritate PSD!

0 18

Criza politico-guvernamentală, una din operele preș. Iohannis din volumul „Pas cu Pas”, se apropie de final. Așa cum era de așteptat de peste o lună gen. Ciucă, propunerea lui Ioannis de premier a fost acceptată de partidele coaliției UPSD+UDMR+PNL. Structura noului Executiv şi Programul de guvernare vor fi depuse, marţi, în Parlament, urmând a se stabili calendarul audierii miniştrilor propuşi şi votul în plenul reunit al celor două Camere, care va fi cel mai probabil joi.
În cursul dimineţii, social-democraţii se reunesc într-o altă şedinţă a Consiliului Naţional, pentru a definitiva propunerea de vicepremier PSD şi secretarul general al Guvernului. Marcel Ciolacu a anunţat că va lua o decizie, în privinţa celor două nume şi o va anunţa marţi. 

După unele surse, în PSD au fost nemulţumiri legate de postul de vicepremier, care ar urma să fie deţinut de Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Transporturilor. Gabriela Firea a transmis în partid că nu este mulţumită de ministerul Familiei şi ar dori postul de vicepremier fără portofoliu.
Marcel Ciolacu a anunţat, luni seară, că el este cel care va decide cine deţine această funcţie care, în structura Guvernului, aparţine preşedintelui PSD, dar pe care el nu o doreşte. Preşedintele PSD îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor marți. 
Iniţial, PSD a anunţat că marţi seară va prezenta, la Parlament, la ora 18.00, programul de guvernare al noului Guvern, evenimentul fiind amânat pentru miercuri, la ora 19:00. 

Noile fețe ale Reformei: Guvernul generalului Nicolae Ciucă

După depunerea listei Guvernului şi a programului de guvernare în Parlament, se va stabili calendarul audierii miniştrilor şi votul din plenul reunit, care va fi joi.
PSD, cât şi PNL au validat lista miniştrilor propuşi, UDMR nu se fac schimbări.

Miniştrii propuşi de PSD: 
* Ministerul Finanţelor – Adrian Câciu 
* Ministerul Apărării – Vasile Dîncu 
* Ministerul Economiei – Marius Humelnicu 
* Ministerul Tineretului şi Familiei – Gabriela Firea 
* Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu 
* Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu 
* Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila 
* Ministerul Muncii – Marius Budăi 
* Ministerul Culturii – Lucian Romaşcanu 

Miniştrii propuşi de PNL:
* Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu
* Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
* Ministerul Energiei- Virgil Popescu
* Ministerul de Interne- Lucian Bode
* Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
* Ministerul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu
* Ministerul Digitalizării – Florin Roman
* Ministerul IMM-urilor şi Turismului – Constantin Cadariu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.