DUPA VERTIJUL UNUI BETIVAN APUCAT, UN BILANT DE NIMICURI…

DUPA VERTIJUL UNUI BETIVAN APUCAT, UN BILANT DE NIMICURI…

0 481

Nu prea am înţeles rostul bilanţului făcut de Klaus Iohannis în faţa Parlamentului. De altfel n-am înţeles de ce a simulat tot un soi de bilanţ pecerist, la fel de searbad şi la o lună de la instalarea sa în funcţie. Cu acest bilanţ, Klaus Iohannis ne-a arătat că şi în cazul său nu este vorba de un alt mod de a face politică. Şi lui îi plac bilanţurile exact cum le-au plăcut lui Traian Băsescu, lui Ion Iliescu şi chiar lui Emil Constantinescu. Ne aflăm în faţa unei boli egolatrice, de care suferă mai toţi politicienii. Ascultaţi pe oricine a ocupat o dregătorie în stufosul mecanism al statului român şi veţi vedea că fiecare are în minte o lungă listă de schimbări importante, de hotărâri istorice, de contribuţii la progresul ţării noastre, cea care se încurcă în rezultate din ce în ce mai proaste. Toţi îşi trec în cont succese istorice în vreme ce românilor le merge mai prost iar instituţiile îi strâng cu uşa mai abitir.
Această ”recapitulare” de nimicuri  a lui Klaus Iohannis a folosit, foloseşte cuiva? La dracu… Nouă, celor care l-am votat? Nici vorbă!… Poate orgoliului de „Malai mare” cu care se hrăneşte şi Klaus Iohannis, ca şi predecesorii săi pitici…! Prea au fost si sunt puţine performanţele tăcutului nostru preşedinte ca să avem ce sărbători. K. Johannis W. m
Faptul că preşedintele nu mai vorbeşte în dodii şi nu coboară limbajul la farsele mahalalei basiste, da e un merit al educaţiei sale, dar nu unul al schimbării politice de care are nevoie România. Am schimbat un temperament de betivan apucat cu unul de …mutulica cumpănit. Dar  amândoi sunt aşa cum sunt încă din naştere. Aşa că nu avem de ce să punem comportamentul diferit în seama unei schimbări politice ”marca Iohannis” şi pe deasupra, ca parte din programul prezidenţial elaborat la Cotroceni. Oricât s-ar chinui, Klaus Iohannis nu poate spune un banc de mitocan prost, pentru că nu-l lasă natura…
Am revăzut textul discursului prezidenţial. Domnul Iohannis ne-a vorbit despre ”schimbările de principiu pe care mi le asum în modul de a face politică”. Ce spui Frantz?! De fapt, domnul Iohannis n-a probat nici o schimbare importantă în modul de a face politică. A însemnat doar o schimbare în modul de a vorbi despre politică… Rar si neconvingator!! Dar schimbare n-a făcut, nu. Sau n-a… opera-o încă, dar nici n-a anuntat-o !
K. Johannis mpSă ne aducem aminte de felul în care a impus-o pe Alina Gorghiu în fruntea PNL. Diferă cu ceva de felul în care a numit-o Traian Băsescu ministru pe Anca Boagiu? Ma rog, Ancutei ii vazuse si chiloteii… cand era mica. Asa ne-a spus grobianul marinar! Sau de felul în care, fără nici o performanţă notabilă, a făcut din anonima Elena Udrea… blonda de la Cotroceni, o „pupaza” ajunsa placa turnantă a puterii prezidenţiale(?!) A organizat preşedintele vreun concurs pentru ocuparea unei funcţii de competent descoperit de el în baza unei competiţii de valoare? Da, l-a luat dl. Klaus sa-l …lanseze pe Cristian Buşoi prin pietze, în vizită de amorul artei? Sau a recurs la acelaşi truc ieftin pentru a-l arăta populaţiei? Sau preşedintele a participat pe faţă la impunerea cu forţa a unui favorit SRI la candidatura pentru postul de primar al Bucureştilor?
A schimbat Klaus Iohannis ceva în felul în care Traian Băsescu a făcut din SRI o puterea subordonata  sau chiar ocultă? A reacţionat neamţul din el în felul în care SRI şi DNA se „implică” în instrumentarea şi aplicarea actului de justiţie? Cum le-a răspuns Klaus Iohannis judecătorilor, asociaţiilor profesionale şi acuzelor din presă privitoare la ”câmpul tactic” al SRI?  Făcându-se că nu înţelege despre ce vorbesc oamenii! Sau zicând că el a fost plecat in week-end la Sibiu, ori in Germania, la parinti, in Florida (,a …), sau în delegaţie peste graniţă? Mă şi mir că nu şi-a dus palma ca o pâlnie în dreptul urechii drepte şi n-a strigat la magistraţi: “Mai tareeee!”.
Sau poate  a adus Klaus Iohannis o mare schimbare în respectarea libertăţilor cetăţeneşti şi a drepturilor omului? Cu o figură rece de comandant de pluton, a dispus votarea legilor Big Brother despre care  partidele parlamentare n-au mai zis nici mâc…(kws)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.