După un meci maraton de aproape trei ore, Simona Halep s-a calificat...

După un meci maraton de aproape trei ore, Simona Halep s-a calificat în optimi, la Miami!

0 142

Aproape trei ore au fost necesare pentru ca Simona Halep să treacă mai departe, în turneul de la Miami! A fost 6 -7, 7-6(1), 6-2 pentru jucătoarea noastră, în turul al treilea al turneului Premier Mandatory, cu ambițioasa slovenă Polona Hercog (93 WTA).
Hercog a început excelent partida, reuşind să impresioneze la serviciu, dar şi cu o agresivitate susţinută de mingi tari şi câteva execuţii de fineţe remarcabile. A trimis mingi spre tușe, a servit, din a doua, ,,îngropat”, ceea ce a adus mult bătaie de cap jucătoarei de pe locul trei mondial.

Constănţeanca nu a fost sigură pe ea, mai ales în ceea ce priveşte poziţionarea la retur – fapt evident în timpul celor două discuţii cu antrenorul Daniel Dobre. În ciuda faptului că a acuzat probleme la genunchiul stâng încă din prima parte a primului set, Simona a redevenit… Simona în setul decisiv, şi pe fondul faptului că Polona şi-a atins, întrucâtva, limita resurselor, inclusiv fizice…

Halep a încheiat partida cu 39 de greşeli neforţate – dintre care 17 acumulate doar în primul set şi 20 de lovituri câştigătoare (3 în setul 1).

,,A fost un meci greu, ea a jucat excelent, am alergat ca nebuna trei ore şi am rezistat –  asta mă face foarte fericită, ca şi faptul că am reuşit să câştig. Mi-am găsit ritmul încetul cu încetul. Am luptat incredibil. Dacă voi face în continuare ce am făcut în acest meci, am şansa de a fi numărul unu din nou„, a spus Simona Halep la final de meci.

În optimi, Simona Halep o va înfrunta pe Venus Williams, care s-a impus în fața favoritei 14, Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1, într-o oră şi 14 minute.

Este însă de văzut cât de mult va conta maratonul Simonei din meciul cu slovena! Partida cu Venus este programată luni seara, după ora 22,00, ora României!
Cea mai bună performanță a Simonei la Miami a fost semifinala din 2015. Atunci, românca era învinsă de Serena Williams.

Pentru calificarea în optimile turneului de la Miami, Simona și-a asigurat un premiu în valoare de 91.205 de dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.