Dupa un management pagubos, Tetkron vrea sa dea CL in judecata

Dupa un management pagubos, Tetkron vrea sa dea CL in judecata

0 500

Daca tot nu mai livreaza apa prin conducte, Tetkron ar putea furniza pe retea niste procese. Societatea de distributie a agentului termic ameninta Consiliul Local cu tribunalul. Conducerea Tetkron a trimis deja o plangere prealabila impotriva refuzului forului local de a acoperi pierderile pentru anul 2015, in valoare de peste 13 milioane de lei, din bugetul local.

Daca tot nu mai livreaza apa prin conducte, Tetkron ar putea furniza pe retea niste procese. Societatea de distributie a agentului termic ameninta Consiliul Local cu tribunalul. Conducerea Tetkron a trimis deja o plangere prealabila impotriva refuzului forului local de a acoperi pierderile pentru anul 2015, in valoare de peste 13 milioane de lei, din bugetul local. Pe de alta parte, Federatia Asociatiilor de Proprietari din Brasov isi declara disponibilitatea pentru declansarea unui proces colectiv impotriva Tetkron, care a lasat de mai bine de doua luni fara apa 10.000 de apartamente.
Pe ordinea de zi a sedintei de plen a Consiliului Local programata pentru 26 mai se regaseste o informare privind plangerea prealabila a Tekron.
Potrivit acesteia, actiunea este indreptata „impotriva refuzului nejustificat de a solutiona cererea privind acoperirea din bugetul local a pierderilor rezultate din activitatea de exploatare a serviciului public de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat, inregistrate de SC Tetkron SRL la data de 31 decembrie 2015”.primaria bv
In cazul in care membrii Consiliului Local Brasov resping aceasta solicitare, Tetkron ameninta ca va actiona forul local in instanta. Plangerea prealabila este primul demers, obligatoriu, inainte de deschiderea unui proces in instanta.
Pe de alta parte, asociatiile de proprietari se gandesc sa actioneze la randul lor in instanta Societatea Tetkron, pentru prejudiciile aduse locatarilor lasati de doua luni fara apa. Vasile Martin, presedintele Federatia Asociatiilor de Proprietari Brasov, ii anunta pe locatari ca, daca se hotarasc, federatia poate deschide un proces colectiv impotriva Tetkron pentru a solutiona in instanta acesta problema.
Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local de joi se mai afla aprobarea restructurarii seriviciului de alimentare cu energie termica la nivelul municipalitatii. Pentru infiintarea unui serviciu de termoficare aflat in subordinea consiliului local, primul demers care trebuie facut este preluarea patrimoniului societatii Tetkron.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.