DUPA TEHNOCRATI, o opoziție etnica la cutzite înseamnă, penru UDMR, sinucidere politică!!

DUPA TEHNOCRATI, o opoziție etnica la cutzite înseamnă, penru UDMR, sinucidere politică!!

0 845

Din cate aflam, președintia României a relansat INDIRECT spre dezbatere  tema fierbinte a regionalizării României, aducând ca argumente în favoarea acestui demers necesitatea unei mai bune gestionări a fondurilor europene si comunitare.
Cu același prilej, a fost avansată și o soluție relativ rezonabila la această problemă, respectiv menținerea actualelor regiuni de dezvoltare a României, modificările urmând a avea loc în interiorul acestora, prin disoluția județelor care le formează. În momentul de față, pe piața informațiilor au fost lansate două propuneri concrete cu privire la regionalizarea țării: una aparținând șefului statului român, iar cealaltă… UDMR-ului, având ca punct central înființarea a două regiuni cu o populație maghiară importantă:
1) Ținutul Secuiesc (județele Covasna, Harghita și Mureș) și
2) Partium (în principal județele Bihor , Satu Mare și Sălaj),care n-au ezistat niciodata in aceasta forma nici in administratia Romaniei,nici a provinciei transilvane . HARTA romaniai 1942
Propunerea șefului statului dă peste cap…calculul UDMR, ponderea populației maghiare în Regiunea de dezvoltare 7 Centru, fiind, undeva la 30%. Președintele României va lansa invitația partidelor politice să vină la Palatul Cotroceni pentru discuții pe această temă, în timp ce reprezentanții unei coaliții PNL-PDL-UDMRMinoritati nu au luat o decizie concretă cu privire la varianta optimă de lege privind regionalizarea.
Mulți analiști politici promovează ideea că propunerea președintelui României nu va fi insusita de liderii UDMR, fiind posibilă chiar ieșirea lor de la o  planuita guvernare (în condițiile în care țelul final promovat constant de liderii Uniunii reprezintă tocmai formarea unei regiuni a Ținutul Secuiesc (!?) unde ar fi  posibil  ca populația maghiară să atingă un procent de peste 60%). Alți analiști susțin că este posibil si varianta ca UDMR să DOREASCA la schimb cu regionalizarea,legea minorităților naționale, act normativ subversiv,elaborat în laboratoarele UDMR încă din anul 2005.
Esența acestuia constă, în principal, în oferirera unor avantaje politice si demografice importante UDMR, asigurând prezența sa, pentru totdeauna, în sfera decizională românească, indiferent dacă organizația se va afla sau nu la guvernare (practic, fără consultarea UDMR nu se va putea mișca nimic în viața culturală a maghiarilor din Transilvania – lucru recunoscut de celelalte organizații politice maghiare care contestă acest proiect legislativ). Silviu-Brucan-si-George-Soros-la-sediul-GDS-ian-1990-Foto-Emanuel-Parvu-1-463x480
Există și un grup de analiști  care apreciază însă că UDMR se află de mai bine de un an  în corzi, motiv pentru care indiferent de modul cum va arăta regionalizarea României sau indiferent de adoptarea sau nu a legii minorităților, UDMR tot va intra de la guvernare. Calculul baronilor maghiari este unul practic
, bazat preponderent pe latura financiară: intro Europa tot mai… varza etnic, important este unde sunt banii!
A devenit clar  faptul că Guvernul Ungariei a decis să nu mai sprijine direct finanțarea, din banii Budapestei, a unor fundații cu greutate ale UDMR, amintind aici, de exemplu, Fundația Iskola. În aceste condiții sfera de influență a Uniunii în rândul electoratului maghiar va scădea vizibil, exact în perioada premergătoare alegerilor locale și generale. Neintrarea  UDMR de la guvernare va însemna un dezastru financiar  și, probabil, surclasarea ei de dușmanii mai vechi ai organizației, precum Partidul Civic Maghiar sau organizația, la fel de iredentista, condusă de Laszlo Tokes.
Kelemen Hunor și Marko Bela sunt niște politicieni prea calculați și mult mai versați în politica românească ca să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard, adică să se gândească la o eventuală cooptare a lor în viitoarea formula de guvern ce le-ar aduce poziții mai avantajoase. În consecință,ar putea sta liniștiti si de aici încolo, pentru că partenerii de guvernare vor fi loiali  și asta nu pentru că au descoperit o dragoste nemărginită față de România, ci pentru că plecarea într-o opoziție etnica la cutzite înseamnă sinucidere politică. Să nu uităm că imediat va sosi timpul pentru o posibila re-creionare a colegiilor electorale, iar o eventuală absență a UDMR de la impartirea altui cascaval, va scădea și mai mult șansele Uniunii la supraviețuire.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.