După Sânpetru, farsa cu pesta porcină s-a repetat la Prejmer

După Sânpetru, farsa cu pesta porcină s-a repetat la Prejmer

0 159

Autorităţile au fost din nou puse pe jar după ce un anonim a semnalat doi porci morţi în curtea unui vecin. Suspiciunea s-a infirmat, prin probe de laborator, însă va urma o anchetă

Scenariul apelului fals cu pesta porcină depistată în curtea vecinului s-a repetat la Prejmer. Autorităţile au fost din nou puse pe jar după ce un anonim a semnalat doi porci morţi în curtea unui vecin. Suspiciunea s-a infirmat, prin probe de laborator, însă va urma o anchetă.
Apelul de la Prejmer a fost dat în noaptea de luni, în jurul orelor 22.30. La controlul făcut în această dimineaţă, autorităţile au constatat că porcii nu aveau pestă şi fuseseră aruncaţi în curtea omului, confirmă Dorin Enache, director DSVSA Braşov.
Porcii sufereau de boala edemelor, au arătat analizele. În ciuda apelurilor false, autorităţile îi îndeamnă pe braşoveni să sesizeze orice fel de modificare a stării de sănătate a porcilor, dar nu să-şi regleze conturile sub pretextul acestei boli. Măsurile de protecţie şi prevenţie continuă în judeţ. Autorităţile fac controale periodice pe căile rutiere ale judeţului cel puţin 5 zile pe săptămână şi cel puţin 8 ore pe zi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.