Dupa Sali de sport, Bazine de inot

Dupa Sali de sport, Bazine de inot

0 147


Dupa programul privind construirea de Sali de sport, Guvernul a demarat un? nou program menit sa incurajeze practicarea sportului de performanta si de agrement: programul Bazine de inot.


Guvernul a aprobat joi, printr-o hotarare, normele metodologice pentru derularea programului, realizat prin Compania Nationala de Investitii, a anuntat Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, la finalul sedintei Executivului.


„Prin acest program vor fi construite trei tipuri de bazine inot acoperite: bazine olimpice, bazine de polo, bazine didactic-scolare. Acestea vor fi amplasate atat in mediul rural, cat si in mediul urban”, a declarat Camelia Spataru.
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a precizat ca adoptarea normelor metodologice ofera posibilitatea demararii, incepand de saptamana viitoare, a procedurilor privind proiectarea bazinelor. „Sper ca in luna septembrie sa pornim deja licitatiile de executie”, a adaugat ministrul Laszlo Borbely.


Vor fi promovate trei tipuri de bazine: 10 bazine olimpice, pentru desfasurarea competitiilor nationale si internationale, 20 de bazine de polo, cu o capacitate de circa 300 de spectatori si 40 de bazine didactice, care vor fi amplasate in toate judetele tarii.


„Cred ca este o initiativa buna pentru ca avem nevoie de aceste bazine de inot, atat pentru performanta, cat si pentru agrement. Valoarea acestui program va fi de aproximativ 116 milioane de euro”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.
Lista localitatilor in care urmeaza sa fie amplasate bazinele olimpice si cele de polo va fi stabilita in urma consultarilor cu Federatiile Romane de Natatie si de Polo.
Actul normativ contine si prevederi care reglementeaza relatia cu autoritatile publice locale care vor pune la dispozitie terenurile pe care urmeaza a fi construite bazinele de inot. „Evident, nu vorbim neaparat de construirea de bazine noi. Unde este posibil – sunt doua, trei locatii – acolo vom putea reabilita sau termina unele constructii incepute”, a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.