Dupa Ritzi, demisia lui Anastase si lui Udrea

Dupa Ritzi, demisia lui Anastase si lui Udrea

0 164

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, ca Traian Basescu ar fi trebuit sa ceara demisia presedintei Camerei, pentru obstructionarea Comisiei Udrea, iar premierului demiterea Elenei Udrea, invocand posibilitatea ca PNL sa ceara revocarea lui Anastase, la inceputul sesiunii parlamentare.

PNL – atac pe apropiatii lui Basescu
„Presedintele ar fi trebuit sa ia pozitie ferma, clara, fara echivoc in fata faptului ca un ministru al Romaniei refuza sa respecte legea, ma refer la doamna ministru Udrea, la atitudinea domniei sale fata de comisia parlamentara de ancheta legata de activitatea domniei sale si activitatea ministerului pe care il conduce. Ori presedintele ar fi trebuit, pe de o parte, sa ceara primului-ministru sa o dea afara pur si simplu pe doamna ministru, care isi permite sa procedeze in acest fel intr- un stat democratic, ar fi trebuit in al doilea rand sa ceara demisia doamnei presedinte a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru modul in care blocheaza sau incearca sa blocheze o ancheta parlamentara, o ancheta a forului pe care domnia-sa il reprezinta, si intr-un anumit fel il conduce”, a sustinut Antonescu.
Intrebat daca deputatii liberali vor cere inceputul sesiunii revocarea din functie a Robertei Anastase, liderul PNL a mentionat ca „este posibil si acest lucru”.
„Vom discuta la sfarsitul acestei saptamani, temele mari de agenda pentru sesiunea parlamentara care incepe la 1 septembrie, si e posibil sa luam in discutie si acest lucru. Important este insa acum ce trebuia sa faca, dupa parerea mea, presedintele statului, nu grupurile parlamentare”, a spus Antonescu.
Intrebat daca va negocia si cu PSD pe acest subiect, liderul liberalilor a mentionat ca revocarea lui Anastase nu e un subiect de negociat, precizand ca PSD va trebui sa vina cu o pozitie clara fata de Anastase si Udrea.
„Eu cred ca PSD-ul si in privinta doameni Anastase, si in privinta domanei Udrea trebuie sa se hotarasca la o pozitie foarte clara. Pe de-o parte, PSD a votat pentru infiintarea acestei comisii de ancheta si pe de alta parte sunt colegi de guvernare cu un ministru care isi bate joc de Parlament si de Comisia de ancheta in care partidul acesta, PSD este reprezentat. Eu cred ca din doua una si vom vedea. Nu e un subiect de negociere, vom vedea daca vom vedea vreodata o pozitie clara a PSD”, a spus Antonescu.
In plus, liberalul a criticat si lipsa de reactie a sefului statului privind inregistrarile ilegale efectuate la comisia Udrea.
„Presedintele ar fi trebuit sa fie acela care sa se alarmeze in fata situatiei ca in Parlmentul Romaniei exista inregistrari ilegale si nu se stie si asta nu deranjeaza pe nimeni cine le face”, a conchis Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.