Dupa prima repriza la tribunal, Aristotel Cancescu ramine in arest la domiciliu

Dupa prima repriza la tribunal, Aristotel Cancescu ramine in arest la domiciliu

0 678

Desi a solicitat schimbarea masurii cu cercetarea sub control judiciar, judecatorii Tribunalului Brasov au considerat ca cererea nu este justificata. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean apreciaza stramutarea dosarului la Brasov, unde – citam - ma cunoaste lumea si stie ca am facut si lucruri bune.

Desi a solicitat schimbarea masurii cu cercetarea sub control judiciar, judecatorii Tribunalului Brasov au considerat ca cererea nu este justificata. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean apreciaza stramutarea dosarului la Brasov, unde – citam – ma cunoaste lumea si stie ca am facut si lucruri bune.
Aristotel Cancescu s-a prezentat de dimineata la Tribunalul Brasov, unde s-a judecat primul termen din dosarul in care a fost trimis in judecata. Cancescu a solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar. Presedintelui suspendat al CJ Brasov i se pare bun faptul ca dosarul se judeca la Brasov, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta in acest caz.
„Mi se pare mult mai corect sa se desfasoare procesul la Brasov decit la Bucuresti. La Bucuresti sintem toti o apa si-un pamint. Aici cred ca lumea ma mai cunoaste si stie ca am facut si lucruri bune”, a spus Cancescu la iesirea din sala de judecata.
Cancescu sustine ca faptele de care este acuzat traduc de fapt respectul pentru banul public si ca preturile invetitiilor din dosar sunt sub cele practicate in tara.
ACA 2 apr. 2015Studiind foarte bine dosarul, atita timp cit in judetele Brasov si Sibiu se faceau cele mai ieftine drumuri judetene din tara, nu putem vorbi de prejudicii la Drumuri Judetene. Respectul fata de banul public se vede si dintr-o investitie foarte importanta, pista aeroportului din Brasov, care este singura din cele patru piste din tara (Brasov, Cluj, Iasi si Tirgu Mures) care este facuta sub preturile din Hotarirea de Guvern, cu 20% sub pretul celorlalte piste” a tinut sa remarce Cancescu.
Tribunalul Brasov a decis mentinerea starii de arest la domiciliu in cazul lui Cancescu si controlului judiciar in cazul celorlalti noua inculpati in acest dosar.
Printre acestia se numara fostul deputat PC Ioan Dinita pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu este cercetat pentru abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu. Cancescu a mai declarat, la iesirea din sala de judecata, ca abia asteapta sa se intoarca la serviciu.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.