Dupa politicieni, castorii rod proiectul Aeroportului

Dupa politicieni, castorii rod proiectul Aeroportului

0 2449

Dupa ce a fost rontait marunt ani intregi de politicieni de toate culorile, proiectul Aeroportului risca acum sa fie ros de castori. O asociatia de mediu vrea ca, la limita gardului cu Aeroportul de la Ghimbav, sa se infiinteze un sit de importanta comunitara pentru castor. Propunerea i-a socat pe sefii judetului

Dupa ce a fost rontait marunt ani intregi de politicieni de toate culorile, proiectul Aeroportului risca acum sa fie ros de castori. O asociatia de mediu vrea ca, la limita gardului cu Aeroportul de la Ghimbav, sa se infiinteze un sit de importanta comunitara pentru castor. Propunerea i-a socat pe sefii judetului, care sugereaza sa rezolvam mai intai proiectele care aduc bani si turisti.
In 8 decembrie Brasovul gazduia o dezbatere publica menita sa desemneze noi situri Natura 2000 sau sa extinda unele din cele existente. Printre propuneri a fost si una prin care s-a sugerat constituirea un nou sit de importanta comunitara pentru castor la 600 de metri de gardul aeroportului de la Ghimbav. Vicepresedintele Claudiu Coman a crezut initial ca e vorba despre cartite, dupa care a aflat ca proiectul ii vizeaza intr-adevar pe castori, o populatie de animale cu mare cautare atat in Romania cat si in Canada. Pe modelul drumurilor catre trebuie reabilitate inainte de rezolvarea problemei biciclistilor, pista-aeroport BV t Coman sustine solutionarea mai intai a problemelor de dezvoltare care aduc bani si turisti si abia apoi a celor care tin de protectia mediului.
Tot legat de proiectul Aeroportului, Consiliul Judetean vrea sa inainteze o noua solicitare de finantare catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si sa ceara macar 2 milioane de lei, bani necesari autorizatiilor. O alta varianta in lucru este de a cere Guvernului 4 milioane de lei pentru investitii conexe Besalcinului. Pana la finele saptamanii vor avea loc discutii si cu detinatorii retelei de inalta tensiune din zona si se va putea face un calcul estimativ al tuturor cheltuielilor necesare in 2016 pentru aeroportul de la Ghimbav.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.