Dupa „n masterplanuri” made Rus, vom avea si o Strategiei de dezvoltare...

Dupa „n masterplanuri” made Rus, vom avea si o Strategiei de dezvoltare teritoriala, in varianta Dâncu?

0 371

Ambitiile catorva ministri din Cabinetul Ciolos incep sa prinda contur, in capul listei pare a fi mult prea cunosctul Vasile Sebastian Dancu. Decolorat de rosul asimilat de ceva timp de catre PSD (albastrul a insotit partidul aproape doua decenii), schimband din mers haina politica cu cea a tehnocratilor, acesta  vine cu „rosturi adanci” in noua echipa ardeleana de la …Cluj. Trecerea lui Ponta nu schimbat prea multe in Palatul Victoria, inca se mai vad urmele lui Boc sau Rus, care au tot tinut sa ne arate asa zisa superioritate a ardelenilor/clujeni fata de miticii de pe Dambovita. Vom vedea ce vor face si cei de acum, ca despre ceilalti va trebui „sa vorbim numai de bine”, dupa cum ne recomanda un papa, citand un antic, cu referire la prea criticatul sau antecesor.
Data fiind specilizarea, tehnocratii aplica si teoria celor trei plicuri. S-a dat vina pe antecesori si acum, „tehnocratic vorbind”, se promite, evident, cu bataie fff lunga. „Romania 2035, o tara cu un teritoriu functional, administrat eficient, care asigura conditii atractive de viata si locuire pentru cetatenii sai, cu un rol important in dezvoltarea zonei de sud-est a Europei”,  aceasta este viziunea de dezvoltare a teritoriului national propusa prin Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei (SDTR) potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii.
Strategia are si un site dedicat, dar o zona cheie a paginii prin care se pierde de internet – Forumul, nu a functionat pana la ora redactarii acestei stiri.site STRATEGIE F
Mai trebuie adugat ca in marinimia ministrului dezbaterea era valabila pana la data de 19.01.2016. Deci s-a dezbatut fara accesul prin Forul la doacument. Mai sa fie, parca suntem in sec.XXI, cu internet si …ce poti sa mai spui: Halal tehnocrati!
SDTR este documentul programatic pe termen lung prin care sunt stabilite obiective de dezvoltare, masuri, actiuni si proiecte concrete la nivel teritorial.
In rest bla… bla…
Ministerul Dezvoltarii gestioneaza programe cu impact national semnificativ si extrem de concret: rezultatele proiectelor implementate sunt spatii sau echipamente cu care oamenii lucreaza, spatii pe care le parcurgem in drumul catre scoala sau serviciu, spatii de recreere sau pentru sport, spatii pe care le folosim zi de zi. Ce se intampla zi de zi la minister duce, intr-un limbaj mai tehnic, la echiparea intregului teritoriu Romaniei, dar si la dezvoltare sociala si economica. Suntem ca un administrator national, daca vreti, iar munca noastra devine mai eficienta daca o fundamentam pe strategii si daca are la baza o planificare coerenta. De aceea, va invitam sa fiti activi in procesul de consultare publica a Strategiei de dezvoltare si multumim in avans fiecarui participant pentru contributie”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

In urma unor „interventii”, din partea presei, dl ministru a pus subordonatii sa ne-o zica. Iata mai jos precizarile ministerului:ZERO
– Procesul de consultare pentru Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei (SDTR) a fost organizat pe durata mai multor luni, la inceputul anului 2015, iar in prezent este incheiat.
– Documentul care se afla acum in consultare publica, in conformitate cu prevederile legale in domeniul transparentei decizionale, este Proiectul de lege pentru aprobarea SDTR.
– Forumul la care faceti referire in articol nu are legatura cu actualul proces de consultare publica initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
– Prin intermediul forumului nu se pot transmite observatii si propuneri privind proiectul de Lege pentru aprobarea SDTR, ci exclusiv in scris, la sediul MDRAP din Str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti – Directia Generala Juridica si Relatia cu Parlamentul, sau la adresa de e-mail iulia.matei@mdrap.ro, sau pe fax la numarul 0372.114.569.”
Fara accesul pe FORUM (in aceasta era digitala), fara sa oferi posibilitatea romanilor sa-si puna punctul de vedere ON-LINE, deci fara dezbatere publica si cu transparenta zero vrea clujeanul Dancu sa implice romanul la SCHIMBARE in urmatoarele doua decenii?!
Oare de ce a optat vicele lui Ciolos sa copie lipsa de transparenta si aroganta basistilor?

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.