Dupa multi ani de uitare, monumentele istorice si cimitirele eroilor au intrat...

Dupa multi ani de uitare, monumentele istorice si cimitirele eroilor au intrat in atentia administratiei publice

0 60

In perioada 10 – 21 iulie 2008, Oficiul National pentru Cultul Eroilor cu sprijinul Prefecturii Brasov, in parteneriat cu Primariile Brasov si Predeal si in colaborare cu Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi (VDK), organizeza tabara de tineri voluntari romano-germana pentru ingrijirea Cimitirului de onoare de la Timisul de Sus.
In acest an, pentru prima data, voluntarilor germani li se vor alatura si 14 tineri romani (elevi, studenti etc.), pasionati de istorie. Organizarea de tabere de tineri voluntari face parte din proiectul mai amplu al Oficiului, de valorificare in plan educativ a memoriei celor cazuti pentru tara.
Pentru acesta vara mai sunt programate tabere de tineri voluntari, pentru ingrijirea monumentelor si operelor comemorative de razboi la: Vladeni, jud. Brasov, 18 voluntari, in perioada 21 – 31 iulie; Zvolen, Republica Slovaca, 18 voluntari, in perioada 23 august –1 septembrie; Boita, jud. Sibiu, 18 voluntari, in perioada 11 – 21 august.
Organizarea de tabere de tineri voluntari face parte din proiectul mai amplu al Oficiului, de valorificare in plan educativ a memoriei celor cazuti pentru tara.
Prin asemenea actiuni, Oficiul, organ de specialitate al administratiei publice centrale, isi indeplineste functia de educatie civica dar si aduce in fata opiniei publice o problema de actualitate a comunitatilor: ingrijirea cimitirelor si mormintelor eroilor.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.