După mulți ani, Brașovul va găzdui un puternic turneu internațional de box,...

După mulți ani, Brașovul va găzdui un puternic turneu internațional de box, cu participare selectă

0 273

Sala Sporturilor din Brașov va găzdui, în perioada 22-28 februarie 2022, un puternic turneu internațional de box, pentru juniori și tineret ,,Brașov Open 2022’’. Sunt așteptați peste 200 de pugiliști, din 30 de țări de pe 3 continente : America, Europa, Asia. Bugetul competiției este unul generos : 40-50 de mii de euro! Prezent la conferința ăn cadrul căreia a fost anunțat proiectul, Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box a arătat că se dorește astfel readucerea Brașovului în prim planul întrecerilor pugilistice, după mulți ani în care astfel de competiții au dispărut din zonă. La întrecerile organizate la Brașov de ,,ACS Ursache Brașov’’, vor lua startul sportivi la 26 categorii, la juniori (15-16 ani) și sportivi la 25 de categorii, la tineret (17-18 ani), atât la masculin, cât și la feminin. De remarcat că Brașovul va fi reprezentat la competiție de Marcel Nistreanu (,,ACS Ursache Brașov’’), campion national, titlu obținut anul trecut la categoria 71 kg, la Tg. Mureș, după mulți ani în care Brașovul nu a mai avut o astfel de performanță pugilistică.

La conferința de lansare a proiectului a fost prezent și Mihai Leu, pugilistul care avea să câștige primul titlu mondial la box profesionist pentru România și care va sprijinii desfășurarea ,, Brașov Open 2022’’. Dealtfel, el a mărturisit că deși acum este pasionat de sportul automobilistic, prima lui dragoste rămâne boxul și că este alături mereu de Brașov. La evenimentul de prezentare a ,, Brașov Open 2022’’, Leu și-a pus semnătura pe mănușile de box care vor fi dăruite organizatorilor competiției (foto). Mihai Leu a mai precizat că în 22 februarie 2022, atunci când va debuta competiția de la Brașov se împlinesc 25 de ani de la cucerirea primului titlu mondial la box profesionist pentru România.

Întrecerile din februarie, care vor fi găzduite de sala sporturilor din Brașov, vor fi preambul pentru Campionatul Național U 22, care va fi organizat tot la Brașov și în urma căruia se va fixa lotul pentru ,,europenele’’de la aceeași categorie de vârstă.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.