După maialul de la SIBIU, România – tot partener strategic de mâna...

După maialul de la SIBIU, România – tot partener strategic de mâna a treia…

1 551

S-a lansat  zvonul ca Statele Unite (ale Europei, SUA?) au trimis mesaje de îmbărbătare domnului Johannis… După primul mesaj (trimis sau transmis?) din partea  nu ştiu cărui departament, camarazii de arme din… Afganistan (sau mă rog, șefii lor !) sunt supăraţi pe Johannis (ca doar nu pe România!) şi ne-au scăzut iar din ratingul de ţară…
Păi stie un  secretar de ambasadă, ce si cum?… Sau nu stiu care domn Pușcașu, șef pe la… depozitul de muniție, ca gafa s-a ”reparat”, nu mai e  greşeală diplomatică şi am fost din nou onoraţi tot de unul  de la ambasadă…Că ambasadorul tocmai era plecat  sa mai primeasca iar un steag al „Tinutului secuiesc”, altceva  tot nu merităm…
Ce înseamnă să fii partener strategic al marelui Licurici şi să îți dai sângele, nu pământul, pentru interesele acestuia?

La comportament de slugă primim tratament de slugă!

Unii ar fi tentaţi să spună că gata, de acum a trecut greul, de acum graţie apropierii şi dublei cetăţenii a noului preşedinte, vom fi şi noi trataţi ca parteneri mai… egali, cel puţin cu Germania. Da, este posibil, acum telefoanele lui Merkel şi Johannis pot fi ascultate simultan de ”ascultătorii” NSA, deci și engleză, nu numai în limbă …germană. Mare avantaj! Așa că cei care s-au speriat că se schimbă ceva, pot sta liniștiți sub acest aspect. Si dupa… Sumitul de la Sibiu (un fel de maial la nivel european) tot plantation boys am rămas.

Dublă cetățenie înseamnă și joc dublu?  

Este curios cum va rezolva CCR, SRI, Parlamentul, acel aspect …dublu 
foarte „spinos” (nu doar cu ungurii !) şi anume  al dublei cetăţenii.
Desigur, nu doar a lui Johannis (este cunoscut faptul că președinetle nost are și cetățenie germana). Din câte se mai aude pe net, – ca și net-ul uneori nu trebuie neglijat, – Ponta l-a neglijat și a pierdut!
Na belea, dar ce facem cu viitorul candidat-Presedinte, adică nou relansatul „musiu” CIOLOS, care e „cetatean al Frantei” pe bune !! – Macar Johannis a ramas cu și cu cetăţenie română prin naştere, (deci o are si fără jurământul semnat cu statul român!) dar e şi …puțin cetăţean al Germaniei  față de care  probabil a trebuit să facă dovada „atașamentului și dragostei”. Nici cetățean al Republicii Moldova dacă ar fi fost, situaţia nu ar fi fost diferită, pentru că acum domnul Johannis va trebui să depună un jurământ prin care România va fi Uber Alles, deci automat va avea de ales care din „jurăminte” va fi mai patriotic  şi care respectat. Şi popă şi hoţ nu se poate cel puţin teoretic, deși, practic, România e plină de astfel de cazuri… Deci cum va fi lămurit acest aspect?

 Unii vor spune că Johannis nu poate deveni cetăţean german pentru că … Germania su Elvetia, de exemplu, nu acceptă dublă cetăţenie pentru cetăţenii săi. Apropo de asta, noi de ce acceptăm, noi de ce suntem mai europeni decât nemţii? 
Adevarul este că cetățenii născuți în Germania nu pot să își ia altă cetățenie decât dacă renunță la cea germană, doar nemții născuți în alte țări, care au cetățenia țării natale își pot păstra și cetățenia germană. Astfel, aproape toți sașii au și cetățenie germană, deci și domnul preș. Johannis. 
Mai în gluma, domnul Crin Antonescu ne spunea  mai de mult la o emisiune la Pro TV, După 20 de ani” poate e pozitiv faptul că Johannis are dublă cetățenie… “Câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, daca nu intrăm în Schengen din cauza Olandei și Germaniei, prezenţa unui președinte etnic german, dar ci şi cu cetăţenie germană,  ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen”Aşa că până să depună jurământul, domnul Johannis trebuia să declare românilor dacă a avut, sau are dublă cetăţenie, iar Curtea Contituţională să decidă dacă este constitutional să devină preşedintele țării şi al Consiliului Suprem de Apărare.
Pentru că art 16, (3) din Constituţie spune că : “Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.” 
Ei bine, ca cetăţean român Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca si cetăţean german NU. Acest lucru trebuia lămurit de mult şi mă mir că nimeni inca nu a încercat măcar să lămurească dacă Johannis este cetăţean german sau nu. Ciudat este că și candidații UDMR au aceeaşi problema şi totuşi oficial nimeni nu a ridicat acest aspect. Oare de ce?

COMENTARII

 1. Desi mai are cateva luni de mandat, nici pana astazi nu a raspuns la intrebarile puse public de M.Neacsu.
  1. Dacă are cetăţenie germană și cum a obținut-o, dacă are un angajament luat sau obligații față de statul German;
  2. Dacă a fost sau este informator sau agent al vreunui serviciu secret al vreunei țări;
  3. Dacă are cetățenie germană și eventual obligații față de statul și cetățenii germani, ce face cu ele acuma ca președinte al României?
  4. Dacă va avea de ales între cetățenia română sau cea germană sau între datoria față de Germania și cea față de România, ce va alege?
  5. Va continua politica de distrugere a sistemului național de apărare, ca predecesorul său?
  6. Va pune capăt promovării nonvalorilor de familie și de partid, în rândul armatei, va stopa distrugerea patrimoniului armatei sau va încerca construirea unei armate capabile să își apere teritoriul?
  7. Va transforma țara într-o bază militară americană, România în câmp de bătălie și românii în carne de tun pentru interesele americane așa cum intenționa predecesorul său?
  8. Va face demersurile necesare pentru recuperarea datoriei Germaniei fașă de România, datorie negată și neglijatăde Băsescu ?
  9. Face parte din vreo organizație secretă sau masonerie? Dacă da, din care ?
  10. Are legătură sau este conectat la grupuri de interese de tip mafiot, a primit sau împrumutat bani de la cineva pentru campania electorală contra unor promisiuni de ”promovare” a intereselor după alegeri?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.