După excluderile din USR, făcute ,,noaptea ca hoţii”, Benga spune că Barna...

După excluderile din USR, făcute ,,noaptea ca hoţii”, Benga spune că Barna a aruncat partidul într-o gravă criză!!

0 125

Deputatul USR de Braşov Tudor Benga urmat şi de alţi opt colegi de partid din filiala din judeţul Braşov au semnat un apel către „echipa Barna” din partid, căreia i se reproşează că în 11 decembrie a „aruncat USR într-una din cele mai grave crize de la constituirea sa încoace”.
Acest apel semnat de peste 400 de membri au USR, a fost lansat după excluderea din partid a Olimpiei Ardelean de la USR Ilfov, care, prin postări pe Facebook, a reclamat faptul că firma de promoteri contractată de Dan Barna pentru campania „Fără penali în funcţii publice” ar fi depus la semnături false, dar şi faptul că în precampania pentru alegerile prezidenţiale, USR Buftea ar fi montat bannere fără a obţine autorizaţiile necesare.

Într-o conferinţă de presă, deputatul braşovean Tudor Benga, care este şi membru în Biroul Naţional USR a declarat că „decizia Biroului Naţional de miercuri seara (11 decembrie – n.r.) a trecut dincolo de ceea ce înseamnă o «linie roşie acceptabilă», motiv pentru care am semnat un apel către echipa Barna. Mai bine de o treime din Biroul Naţional al USR a luat poziţie, dar şi numeroşi şefi de filiale judeţene, municipale”.
Acesta a precizat că mulţi membri şi susţinători ai partidului solicită USR-ului să înceteze cu „scandalurile şi cu certurile”.

„Acesta este singurul în care subiectele semnificative nasc dezbateri consistente. Este normal să fie aşa. Am mai avut astfel de momente, dar ne-am văzut de treabă şi ne-am întors împreună la obiectivele comune. Din punctul meu de vedere este normal ca într-un partid modern să existe dezbateri”, a mai spus Benga precizând în continuare că că „astfel de situaţii nu vor duce la dezintegrarea USR”, ci dovedesc faptul că este un „partid viu”..

Amintim că după excluderea Olimpiei Ardelean de la USR Ilfov, mai mulţi USR-işti au reacţionat, apreciind că „prin ceea ce s-a întâmplat, USR a pierdut masiv într-un aspect esenţial al lui: libertatea de exprimare şi respectul pentru dreptul la opinie al membrilor (…) Un partid care îşi propune să salveze România nu va reuşi asta pedepsind exprimarea legitimă a opiniei, pentru a face pe plac oricărui şef ar fi vremelnic la conducerea sa”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.