Dupa Codul rutier va fi si un Cod de conduita in PSD

Dupa Codul rutier va fi si un Cod de conduita in PSD

0 406

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a propus duminica social-democratilor adoptarea in interiorul partidului a unui Cod de conduita in care sa fie cuprinse si criteriile de integritate.
„Nu vom putea recastiga increderea oamenilor daca nu vom inlatura stigmatul coruptiei. Am votat in primavara niste criterii de integritate care sunt foarte bune. Ar putea fi si foarte eficiente, daca ar fi aplicate. Si va spun asta cu inima stransa, constient de faptul ca aplicarea lor ii poate dezamagi sau ii poate nedreptati pe unii dintre noi, dar, pe de alta parte, va spun cu inima deschisa ca aplicarea lor este singura solutie pentru a incepe sa recastigam increderea oamenilor. In viziunea mea, criteriile de integritate au rolul sa previna, si nu sa pedepseasca. Acele criterii nu sunt incluse in statutul partidului acum. Vreau sa fiti de acord sa realizam un Cod de conduita care sa cuprinda mai mult decat acele criterii si pe care sa il supunem unei dezbateri serioase in partid in luna care urmeaza, apoi sa-l adoptam definitiv si sa-l aplicam fara exceptie”, a spus Dragnea la Congresul extraordinar al PSD, potrivit Agerpres.Liviu Dragnea la Congres 1
El a adaugat ca partidul trebuie sa dea mai multa putere celor 450.000 de membri care si-au votat duminica trecuta noul presedinte.
„In acest sens, va propun ca si presedintii de organizatii judetene sa fie alesi prin votul tuturor membrilor din acest judet, pentru ca partidul este al tuturor, nu doar al celor care au functii de conducere. Azi am ajuns iar in situatia in care dezbaterea se duce numai la centru. Va trebui ca in decursul acestui an sa elaboram criterii clare privind cariera politica si accesul la functii in partid. Daca vrem sa modernizam Romania, suntem obligati sa ne modernizam noi mai intai. Generatia mea si cea de dinainte, care a condus PSD dupa Revolutie, a facut politica sub presiunea evenimentelor. Generatia care vine are obligatia sa treaca la nivelul urmator, sa faca politica profesionista”, a precizat Dragnea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.