După ce au dormit peste un deceniu, edilii din Regiunea de Dezvoltare...

După ce au dormit peste un deceniu, edilii din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru, fac ront comun la Braşov pentru Autostrada Transilvania

0 287

Regiunile de dezvoltare din Transilvania vor susţine proiecte comune de dezvoltare. Bazele colaborării au fost puse marţi, în urma unei întâlniri care a avut loc la Braşov. Autostrada Transilvania este doar unul dintre proiectele pe care regiunile de dezvoltare le vor susţine împreună

Regiunile de dezvoltare din Transilvania vor susţine proiecte comune de dezvoltare. Bazele colaborării au fost puse marţi, în urma unei întâlniri care a avut loc la Braşov. Autostrada Transilvania este doar unul dintre proiectele pe care regiunile de dezvoltare le vor susţine împreună.

Întâlnirea de la Braşov a fost dedicată susţinerii unor proiecte de interes naţional şi inter-regional, pe care autorităţile centrale le-au amânat până acum sau le-au lăsat în stadii incipiente.
Din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru fac parte judeţele Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Dacă proiectul iniţiat ieri la Braşov se va concretiza, lor li se vor alătura judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care compun Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, şi judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, corespunzătoare Regiunii de Dezvoltare Vest.

Practic la Braşov s-au pus bazele unei strategii de dezvoltare comună a celor trei regiuni din centrul, vestul şi nord-vestul ţării, precum şi adoptării unei poziţii unitare în relaţia cu autorităţile guvernamentale şi europene.

Primarul Braşovului a remarcat că lipsa infrastructurii de transport este principala problemă a Transilvaniei şi a României, motiv pentru care Autostrada Transilvania va fi unul din proiectele comune.

La întâlnirea de marţi s-a vorbit şi despre aeroporturi; în privinţa celui care se construieşte la Braşov, autorităţile din Mureş şi Sibiul consideră că nu le concurează pe ale lor.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a susţinut că Braşovul este singurul model de succes real în educaţie, prin Şcoala Profesională Kronstadt. În acest sens localităţile din Transilvania trebuie să „preseze“ autorităţile centrale, pentru a ţine cont de marile proiecte din această zonă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.