După ce a făcut praf Educația ministrul Cîmpeanu demisionează! Este la rănd...

După ce a făcut praf Educația ministrul Cîmpeanu demisionează! Este la rănd premierul Ciucă?

0 132

Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”
a anunțat în această seară, pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Vă reamintim că, ministrul Cîmpeanua a fost acuzat de ziarista Emilia Șercan că a plagiat un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.
Decizia ministrului de a demisiona (joi seara) a venit extrem de greu, în ciuda dezvaluirilor și criticilor aduse prin presă. Cîmpeanu creează, prin demisia lui, o situație delicată în guvern, prin așteptările firești ca și alți prăduitori de doctorate să-i urmeze exemplu…
Decizia a ministrului a fost „validată” de premierul Ciucă, tot pe facebook, joi seara spre miezul nopții.
Așa cum este cunoscut, în actualul cabinet mai e încă un prezumtiv plagiator, premierul Nicolae Ciucă însuși. Nu trebuie uitat ca anul trecut un alt ministru, gălăgiosul fanfaron Florin Roman, a demisionat tot în urma acuzațiilor de plagiat.

Horai D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.