După ce a ctitorit România Needucată Iohannis lasă la Washington România Neapărată

După ce a ctitorit România Needucată Iohannis lasă la Washington România Neapărată

2 30

Dornic să dea în poză cât mai semnificativ și mai voluminos, președintele deja aproape de tristă amintire, Klaus Iohannis, a comis o infracțiune în grup alături de Joe Biden și Olaf Scholz, adică donarea bateriei Patriot a României, alături de țări ca SUA și Germania, care-și permit asemenea donații.
Există temerea că lui Iohannis i se vor cere și alte sisteme Patriot ale țării, pentru că Zelensky deja a spus că cele cinci sisteme antiaeriene donate nu ajung.
„Vă mulțumesc pentru această decizie privind sistemele Patriot suplimentare. Cu siguranță, vor ajuta. Acestea nu sunt suficiente, niciodată nu sunt suficiente”, a afirmat liderul ucrainean, dând exemplu cel mai recent atac rusesc asupra Kievului, „care părea că este bine protejat”, aruncându-le în față liderilor NATO că ceea ce fac pentru Ucraina nu este de ajuns. Donald Trump spunea „Nu se mai termină niciodată” cu cererile lui Zelensky.
Ceea ce este foarte grav pentru România este faptul că sistemele Patriot achiziționate nu acoperă întreg teritoriul țării. Prin cadorisirea iresponsabilă a Ucrainei cu un sistem Patriot funcțional, România rămâne cu o altă porțiune din teritoriul national neapărată în cazul unui atac aerian. Care poate veni din partea Rusiei, sau chiar a Ucrainei, în cazul în care le solicităm ucrainenilor teritoriile din nordul Bucovinei și din nordul Maramureșului, smulse samavolnic din trupul sfânt al țării de Ucraina sovietică expansionistă prin diktat.

Iohannis nu este nici primul, nici la prima trădare de țară
Faptul că Iohannis s-a arătat dispus să ciuntească apărarea antiaeriană a țării, așa cum el și alți președinți români dinaintea lui au ciuntit trupul țării prin recunoașterea anexărilor Ucrainei, este de o gravitate fără precedent, deoarece a semnat un document stupid la summitul NATO fără să aibă acordul Parlamentului României, așa cum spune legea. Acord obligatoriu când este vorba de înarmare de peste 200 de milioane de euro și alianțe militare, denumite ipocrit acorduri de securitate, cu terțe state, dar și în cazul unor asemenea donații către terți.
Acest aspect îi poate aduce lui Iohannis inculparea după expirarea celui de-al doilea mandat, în cazul venirii la putere a unui guvern patriotic și evident, după desființarea parchetelor militare trădătoare de țară.
Cert este un fapt pe cât de ridicol pentru Iohannis, pe atât de primjdios pentru țară: nu i s-a dat nicio sinecură la NATO, deci tot ceea ce face este gratuit, în contul României, dar nici nu a mai solicitat „ceva în schimb” renunțând și la „Este inacceptabil să lăsăm țara fără apărare antiaeriană”, după cum s-a exprimat ritos în momentul solicitării de către Biden și Zelensky a sistemului nostru antiaerian. Mai mult, MApN acordase aviz negativ donării către Ucraina a sistemului Patriot, cumpărat cu bani grei de la americani, aviz care în ședința CSAT a dispărut în mod straniu.

Țări puternice, printre care Franța, Marea Britanie, Olanda și Polonia, nu-și donează Patriot-urile  
Suntem angajaţi să furnizăm Ucrainei capabilităţi suplimentare de apărare aeriană în contextul în care se apără împotriva agresiunii continuate a Rusiei, inclusiv a atacurilor deliberate ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene şi a infrastructurii civile şi infrastructurii critice”, se menţionează în declaraţia comună.
Astăzi anunţăm că, în mod colectiv, furnizăm Ucrainei sisteme de apărare aeriană strategice, inclusiv baterii Patriot donate de SUA, Germania şi România, componente Patriot donate de Olanda şi alţi parteneri pentru a permite operarea unei baterii Patriot suplimentare şi un sistem suplimentar SAMP-T donat de Italia”, afirmă liderii celor cinci state donatoare, potrivit Cotidianul.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Zelea cere cat mai multi bani si armament pentru cei ce vor ocupa tara, iar ucranienii vor fi trimisi in afara tarii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.