După căldura de la piramide preș. Iohannis se va răcori în… Scoția!

După căldura de la piramide preș. Iohannis se va răcori în… Scoția!

0 107

De la piramide, Iohannis pleaca in Scotia, la distileriile de whisky

Abia revenit de la piramidele din Gizeh, Klaus Iohannis își face bagajele pentru a pleca, luni, în patria whiskyului, Scoția. El va participa la cel de-al 26-lea summit climatic ONU – COP26, cea mai importantă reuniune globală dedicată combaterii crizei climatice de la semnarea Acordului de climă de la Paris (2015) încoace, unde sute de guverne din întreaga lume se întâlnesc pentru a negocia și agrea planuri cu privire la rezolvarea urgenței climatice.

Summitul se va derula între 31 octombrie și 12 noiembrie, cu participarea președintelui SUA, Joe Biden, a lui Emmanuel Macron, Boris Johnson, Angela Merkel, Charles Michel, Ursula von der Leyen, Recep Erodgan, Justin Trudeau, Mario Draghi, fostul mare fotbalist George Weah, în prezent președintele Liberiei, și alte cîteva zeci de președinți, premieri, emiri șamd plus legendara Greta Thunberg și Sir David Attenborough.

 

Președintele Klaus Iohannis va participa la plenara Cairn Gorn (după numele unui masiv muntos scoțian), în cursul zilei de marți, 2 noiembrie, după care va putea vizita celebrele distilerii de whisky din Glasgow, unde se îmbuteliază unele dintre cele mai celebre mărci ale lumii.
O șansă pe care predecesorul său, Traian Băsescu, nu a avut-o.

Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.