Dupa cal, curcanul a fost gasit tap ispasitor

Dupa cal, curcanul a fost gasit tap ispasitor

0 166
Ultimul scandal alimentar european trece din nou prin Romania si implica Brasovul. La fel ca in cazul carnii de cal, cand a fost verificat un abator din Ucea, inspectorii sanitari veterinari au descins la Codlea in cea mai mare ferma de curcani din tara dupa ce in Germania s-au descoperit reziduuri de antibiotic peste limita admisa in carnea importata de la ferma. Patronul, care este si primarul Codlei, respinge informatia iar inspectorii asteapta finalizarea analizelor pentru a se pronunta.
In Europa functioneaza un Sistem Rapid de Alerta prin care directiile sanitar-veterinare din fiecare tara comunitara sunt alertate imediat ce apar suspiciuni legate de vreun aliment. Pe aceasta sursa a venit si informatia potrivit careia in Germania s-ar fi gasit carne de curcan cu antibiotic peste limitele admise, provenita din tara noastra. Inspectorii DSVSA Brasov s-au deplasat la Codlea, la cea mai mare ferma de curcani din tara, care a exportat anul trecut numai in Germania carne in valoare de peste 3 milioane de euro.
Patronul fermei spune ca nu se pune problema ca pasarile exportate in Germania sa fi prezentat cantitati mai mari de antibiotic decat cele admise. Catalin Muntean respinge posibilitatea depistarii vreunui reziduu in carnea produsa in ferma de la Codlea.
Primarul Catalin Muntean mai spune ca ferma al carei actionar este are dotari la cele mai inalte standarde, cum nu prea se gasesc nici in Europa de Vest. Actionarul declara ca anul trecut a avut o oferta de la o ferma germana, care si-ar fi dorit sa cumpere ferma de la Codlea. Cum pretul cerut era destul de mare, Muntean nu exclude ca nemtii sa fi provocat un scandal ca sa poata cumpara mai ieftin. In plus, spune ca exporturile romanesti ii deranjeaza pe producatorii din Germania si din celelalte tari europene in care tara noastra exporta carne de curcan. Inspectorii DSVSA Brasov au prelevat probe intreaga zi de miercuri si vor da un raspuns clar in privinta prezentei antibioticului in carnea de curcan de la Codlea abia dupa finalizarea analizelor.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.