După băscălia cu asumarea răspunderii, PSD contestă la Curtea Constituțională două legi

După băscălia cu asumarea răspunderii, PSD contestă la Curtea Constituțională două legi

0 66

PSD va contesta la Curtea Constituțională două legi pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Este vorba de actele normative privind prorogarea termenului privind intrarea în magistratură și transportul elevilor.
„Legile sunt într-o formă înaintată în dezbatere în Parlament. Nu înțeleg de ce s-a venit cu asumare. Considerăm că există un conflict constituțional atâta vreme cât sunt în dezbatere”, a declarat șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, pentru cele trei proiecte pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea:
– modificarea legilor Justiției, de fapt o amanare a ieșirii la pensie a magistraților,
– abrogarea OUG 51 privind decontarea transportului pentru elevi și
– legea plafoanelor bugetare.
Pentru fiecare proiect a avut loc câte o ședință a Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari, în plenul reunit, să nu mai adopte alte legi care implică resurse financiare suplimentare, el spunând că „suntem într-o situație extrem de dificilă” și că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus.
La acest apel PSD a răspuns ca vor veni cu un proiect de lege, similar cu cel depus de PNL la bugetul anterior, prin care vor dubla alocația copiilor. Aunci PSD, a „înghițit” manevra liberală și au majorat alocația propusă deși prevăzuseră deja o majorare. Pănă la urmă alocația copiilor este tot mica și este loc de majorări.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.