Dupa alegerile pentru PE liberalii au trecut la sanctiuni

Dupa alegerile pentru PE liberalii au trecut la sanctiuni

0 160

De teama unei razmerite si pe fondul alegeriilor prezidentiale din toamna, conducerea PNL a decis inlocuirea a doar trei sefi de filiale. Consiliul National Executiv a pedepsit luni doar trei organizatii judetene: Bistrita Nasaud, Dambovita si Neamt. La cele trei filiale au fost inlocuiti presedintii si dizolvate Birourile Permanente. Surse liberale au declarat ca Ludovic Orban si Crin Antonescu au cazut de acord sa nu fie pedepsite toate filiale care au obtinut un scor slab la alegerile europarlamentare pentru ca ar putea declansa o revolta in interiorul PNL si o implicare slaba pentru alegereile prezidentiale din toamna.
Desi pe langa cele trei organizatii sanctionate mai sunt cel putin sase filiale care au obtinut rezultate la scrutinul din 7 iunie sub 10%, conducerea PNL a invocat motive etnice pentru a nu demite liderii acestora. Astfel, organizatiile din Ardeal si Transilvania, mai exact, Satu Mare, Cluj, Mures, Covasna, Harghita si Bihor au scapat fara sanctiuni.
„PNL Bistrita-Nasaud, Dambovita si Neamt sunt organizatiile care au obtinut un scor de sub 10% la alegerile europarlamentare. in cazul altor filiale Comitetul national executiv al PNL a luat in considerare ponderea etnica a judetelor din Ardeal care au o proprotie importanta de populatie maghiara” a explicat Antonescu.
In cele trei organizatii s-au numit interimari la conducere: la Bistrita- Ioan Tintean, la Dambovita – Radu Filipescu, la Neamt – Romeo Stavarache.
Surse liberale au declarat ca cei din conducerea PNL au hotarat sa nu penalizeze mai multe organizatii pentru a evita astfel o eventuala regrupare de forte in tabara lui Calin Popescu Tariceanu. Totodata liderii PNL au calculat ca au nevoie de implicarea organizatiilor liberale din tara pentru alegerile prezidentiale din tomna.
Consiliul National Executiv al PNL a mai decis ca organizatiile care au obtinut sub 15% sa se gestioneze singure astfel incat la urmatoarele alegeri sa aiba rezultate mai bune. Atsfel s-a decis infiintarea unei comisii interne alcatuita din liderii PNL, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe si vicepresedintii de regiune, care va analiza, in urmatoarele zile, rezultatele alegerilor pe fiecare filiala in parte.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.