Dupa 4 ani, vinovatii exploziei de la Mihailesti sunt pedepsiti

Dupa 4 ani, vinovatii exploziei de la Mihailesti sunt pedepsiti

0 67


Dupa un proces care a durat 4 ani, cei care s-au facut vonovati de explozia din 2004 de la Mihailesti au fost condamnati.


Un camion cu azotat de amoniu s-a rasturnat iar incarcatura s-a aprins provocand o explozie violenta. 18 persoane si-au pierdut viata si altele 13 au fost grav ranite. Nici pagubele materiale nu au fost de neglijat: opt autovehicule au fost complet distruse. In urma exploziei, pe soseaua respectiva s-a format un crater cu un diametru de 21 de metri si o adancime de 6,5 metri, valoarea totala a pagubelor fiind evaluata evaluata la 269.000 de lei.


Dupa multe controverse si suspiciuni ca vinovatii ar putea fi scosi basma curata, Magistratii Curtii de Apel Galati, unde dosarul a poposit ca urmare a recursului formulat la decizia Judecatoriei Focsani, au deliberat: inculpatii au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea prin decizie definitiva.


Ionel Ionut Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Guna, patronul Mihtrans SRL si Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova vor trebui sa execute? pedeapsa.


Rudele victimelor sunt oarecum multumite, desi in privinta celor decedati nu este nimic de facut. Oamenii considera ca li s-a facut totusi dreptate, ei temandu-se ca dosarul ar fi putut fi musamalizat ori inculpatii achitati.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.