După 25 de ani cei de la Viscri și Dacia vor avea...

După 25 de ani cei de la Viscri și Dacia vor avea autobuze spre Rupea. Societatea Transbus SA va fi operatorul.

0 86

Deși se dorește eliminarea în mod ilegal a competiței particulare în raport cu transportul subvenționat din banii publici ai brașovenilor în zona metropolitană, pentru localități izolate soluția ca oamenii să beneficieze de un transport decent tot de operatorii privați depinde.
Astfel firma SC Transbus SA – pe care grupul de interese ce vrea să pună mâna pe foasta regie, cu sprijinul și indicațiile primite de la SC Primăria Scripcaru SA, actualmente transformată într-o societate ce poate fi privatizată, RATBv – reprezintă o gură de oxigen pentru locuitorii din Viscri.

Vezi și:
Se pregătește privatizarea RATBV? Alte 32 de autobuze elcetrice au fost achiziționate de Primăria Brașov!
 Fostul ministru Ialomițianu acuză conducerea Primăriei și a CJ Brașov în războiul transportatorilor
Ghișe acuză monopolul prin care se sifonează banii publici în cazul RATBv

Traseul ve fi – Viscri – Dacia – Rupea
Astfel, conform unui comunicat remis de Consiliu Județean Brașov se spune că,,după aproape 25 de ani, locuitorii satului Viscri vor putea beneficia, de servicii de transport rutier judeţean, spre şi dinspre oraşul Rupea, începând de săptămâna viitoare.
Acest lucru a devenit posibil în urma eforturilor depuse de conducerea Consiliului Judeţean Braşov, prin includerea şi aprobarea traseului Viscri – Dacia – Rupea în cadrul Programului Judeţean de Transport Public de Persoane, prin curse regulate 2014-2019 şi a finalizării procedurii de atribuire electronică a operatorului de transport.
Serviciile de transport pe traseul Viscri – Dacia –Rupea vor fi asigurate de operatorul de transport rutier SC Transbus SA, care a fost desemnat câştigător, în urma atribuirii electronice şi care a primit licenţa de traseu eliberată de Autoritatea Rutieră Română.
Operatorul de transport va asigura curse regulate în zilele de luni până duminică, inclusiv, pe ruta Viscri – Dacia –Rupea, cu plecare la ora 7.30 dimineaţa din Viscri şi întoarcere la ora 14.30 din Rupea.
Hotărârea forului administrativ judeţean răspunde unei nevoi acute a locuitorilor din această zonă a judeţului, care au fost afectaţi negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.
Ne bucurăm că odată cu deschiderea anului şcolar am reuşit să le oferim copiilor şi locuitorilor satelor Viscri şi Dacia pobilitatea unui transport rutier, în condiţii decente; sunt locuitori care au un loc de muncă în Rupea şi sunt nevoiţi să facă zilnic naveta, copii frecventează cursurile unor unităţi de învăţământ din oraşul Rupea, persoane care beneficiază de servicii medicale ale spitalului orăşenesc şi, nu în ultimul rând, cei proveniţi din aceste localităţi şi care îşi vizitează rudele. În funcţie de necesităţile şi solicitările locuitorilor din aceste zone, vom analiza şi posibilitatea modificării orarului de circulaţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.