După 24 de ani, România a revenit în al doilea eșalon valoric...

După 24 de ani, România a revenit în al doilea eșalon valoric al hocheiului mondial!

0 110

România a câștigat în Estonia Campionatul Mondial de hochei, Divizia I, Grupa B și a promovat, în eșalonul superior, Divizia I, Grupa A, al doilea al hocheiului mondial! Tricolorii, pregătiți de antrenorul Coronei Brașov, Julius Penzeș, au câștigat toate cele cinci meciuri de la acest turneu : 4-3, după penalty-uri, cu Estonia, 3-2 cu Japonia, 3-2, după prelungiri, cu Polonia, 5-1 cu Ucraina și 3-1 cu Olanda. România a terminat competiția cu 13 puncte și a promovat, după 24 de ani, în al doilea eșalon valoric.

În ultimul meci, tricolorii au învins Olanda, o echipă care a dat totul pentru a evita retrogradarea, însă determinarea jucătorilor României a fost decisivă, echipa noastră asigurându-și primul loc, după o victorie cu 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) Pentru România, golurile au fost marcate de G. Biro (min.3,58), A. Goga (min.20,46) și P. Balasz (min. 58,16), ultimul în poarta goală, după ce oalndezii scoseseră portarul.

A fost o continuare fericită a sezonului intern, încununat cu victoria în campionat a Coronei Brașov, care a dat mulți jucători la echipa națională, dintre care au marcat goluri la Campionatul Mondial : G. Biro 3, Borysenko 3, P. Balazs 2, Trancă.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.