Dupa 20 de ani, Crin Antonescu: Nu scapam de fantoma partidului unic

Dupa 20 de ani, Crin Antonescu:
Nu scapam de fantoma partidului unic

0 55

Discursul liderului PNL, Crin Antonescu, la investirea Guvernului Boc IV, a fost asteptat si ascultat cu mare atentie de foarte multa lume, parlamentari in plen sau cetateni in fata televizoarelor.
Liderul PNL, a inceput prin a spune ca nu va vorbi despre Guvern „pentru ca am vorbit la motiunea de cenzura pe care am initiat-o atunci si pentru ca structura cabinetului nu s-a schimbat, nici pozitia PNL nu s-a schimbat”.
Antonescu, poate noul lider al opozitiei, a tinut sa faca o paralela intre comportamentele fata de Parlament ale unor lideri din istoria universala Oliver Cromwell si Napoleon Bonaparte, dar si atitudinea presedintelui rus Boris Eltin care „a tras pur si simplu cu tunul in Parlament” si declaratiile premierului Boc care a spus ca „pune biciul pe parlamentari”.
„Intr-o tara din Europa un prim-ministru odata s-a dus la targ si a targuit un bici si a rostit urmatoarele vorbe care aveau caracter public, de indemn si caracter politic: Ia sa luam un bici, sa punem biciul pe parlamentari.
Drama politica a Romaniei e diferenta dintre tun si bici, loviturile in care Cromwell, Napoleon si Eltin isi asumau personal trasul cu tunul si situatia in care in Romania, desi omul respectiv era premier si va mai fi, nici macar nu tine biciul cu mana lui, ci era trimis sa spuna asta”, a spus Antonescu. Nu e de vina nici domnul presedinte Basescu, nici domnul fost demis si desemnat Boc, nu sunt de vina doar domniile lor ca o asemenea afirmatie nu a starnit nicio emotie, ca a intrat la capitolul glume, facut cu ochiul. Si a zis si domnul prim-ministru o gluma. Dupa cum nu e de vina domnul presedinte Basescu, in care fara sa avem modificari ale Constitutiei, traim intr-o republica prezidentiala. A devenit un punct de reper si la stanga si la dreapta, ca trebuie urmata vointa presedintelui, ca poti sa fii arestat de pe strada daca vrea presedintele Romaniei, ca trebuie sa facem modernizarea statului ca asa vrea presedintele Romaniei, ca trebuie sa guvernam toti pentru asa vrea presedintele Romaniei. Modernizarea statului roman e vorba veche de la Cuza, Carol al II-lea la Ceausescu. Nici nu se termina, ca incepe din nou”, a spus seful PNL.
Crin Antonescu si-a continuat discursul apocaliptic: „Suntem in fata unui pericol pentru statul de drept, de libertate, generat nu de om sau de camarila sa, ci de faptul ca restul clasei politice pare sa nu aiba forta de a rezista. In calitate de presedinte al PNL le cer scuze pentru colegii mei liberali care au plecat intre timp in partea cealalta, pentru colegii mei liberali care ieri au votat in comisii pentru unii ministri pentru care acum o luna au votat impotriva lor, le cer iertare rudelor, familiilor mortilor de la Revolutie, pentru ca la 20 de ani suntem aproape in caricatura si de Nicolae Ceausescu, si de Marea Adunare Nationala, si de presa slugarnica”.
Crin Antonescu, regretand lipsa de modernitate a statului Roman, situatia dramatica in care se afla tara la 20 de ani de la Revolutie a mai declarat:
• statul roman se “modernizeaza neincetat” si nu contenim a vorbi despre asta. acum un om- presedintele a castigat alegerile – si vrea sa modernizeze statul;
• nu reusim dupa 20 de ani sa scapam de fantoma partidului unic;
• suntem in aceste zile intr-un elogiu al oportunismului;
• nimeni nu indrazneste sa spuna ca tara are nevoie si de opozitie;
• Suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu, de Marea Adunare Nationala, de presa omagiala si slugarnica;
• tara are nevoie si de o opozitie

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.