Dunca, samsar politic

Dunca, samsar politic

Scriam deunăzi că Dunca, cel vremelnic cățărat în fruntea PSD-ului de la Brașov, cel azvârlit din șeaua guvernamentală pe vremea lui Dragnea, alături de care a fost  trup și suflet, ce mai trup și ce mai suflet, ca să-l parafrazăm pe Churchill, ar face orice ca să-și păstreze șefia la Brașov și locul pe listele parlamentare.
Dar, oricât de imaginativ și de șulfărit  aș fi fost, după douăzeci și patru de ani de ani de presă politică și chiar politică pentru scurt timp, în compania unora ca Bran, Căncescu, Niță, Scripcaru, etc., nu-mi imaginam abisul mizeriei în care se poate cufunda un lider de partid care-și vinde la masa verde aliata, pe Roxana Mânzatu, pentru a-și conserva o pârdalnică de funcție parlamentară în care oricum n-o să facă nimic în viitorii patru ani, cum n-a făcut nimic pentru brașoveni nici în foștii patru ani de Parlament sau de minister al turiștilor și sportivilor.

Rupt de mijloc în fața Porții
 Ați ghicit, este vorba despre Marius Dunca, ignobilul președinte al PSD Brașov. Ce a comis ipochimenul? Disperat să-și conserve, ca o conservă ce este, și serviciile știu la ce mă refer, gubernia social-democrată de la poalele Tâmpei, Dunca , după catastrofalele rezultate de la localele brașovene, s-a aruncat în postură de preș oriental la picioarele lui Ciolacu, cu cenușa în cap de cuviință, dispus să-și vândă orice, prietenii, susținătorii, aliații, cam tot.

Unde e adevărul în averea şefului PSD, Marius Dunca? Braşovul este reprezentat în Senat de un întreţinut nechibzuit sau un politician care ne prosteşte?

Cerându-i-se tribut de la Înalta Poartă de pe Kiseleff, a acceptat să-și vândă principala sa susținătoare și prietenă, Roxana Mânzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, mai precis poziția eligibilă a acesteia pe listă. Roxana (prietenă fără de care n-ar fi rezistat cu toate prostiile lui în timpul lui Dragnea, sau Dăncilă) fiind cea care a impus conducerii centrale perpetuarea nefastă a leadershipului lui Dunca la Brașov, evident, cu riscul propriei demisii.
Roxana a declarat deunăzi presei că nici n-a fost întrebată despre candidatura sa și locul pe listă de către ignobila conducere a PSD Brașov.

Agamița vâlceană
 Dunca a acceptat ce, pentru el că doar nu pentru brașoveni? Candidatura și poziționarea eligibilă a unei parașutate de la Vâlcea, de la defunctul PC-PPU, Predescu Ana-Loredana nu știu cum, cică manager de succes, poate la țară la ea, un fel da Agamița Dandanăcheasca aterizată la Brașov în coledzi. Aceeași soartă a avut-o și medicul Florin Orțan, șef al secției de chirurgie a Spitalului Județean Brașov, care a trebuit să facă loc loazelor puse de Dunca pe poziții eligibile, cu acordul și la indicația lui Ciolacu Cunctator-Zăbavnicul.
Apropo, Dunca e urmat de Toanchină, numărul doi pe lista de la Senat, cine o mai fi și ăsta? Oricum iau doar doi deputați și un senator la parlamentarele brașovene, adică jenant de puțin. După care va trebui să facă cumva alt sluj în fața Centrului pentru a rămâne președinte PSD Brașov. Va mai vinde pe cineva, sau ceva, cine știe?

Libiu Mateescu

COMENTARII

 1. Dunca este chintesența pesedismului. El trebuie menținut și, dacă s-o putea, pus chiar șef în locul securistului Ciolanu. El are o misie în P.S.D. și trebuie sa și-o ducă la bun sfârșit.

 2. Dunca este un gropar al PSD la Brasov. Desi nu se recunoaste Dunca a fost/este omul lui Constantin Nita, cel care si in acest caz a ales prost omul. A gresit si cu Rasaliu, un impot de la PD asa cu a dar chix si cu Mihai Mohaci. Toti au ajutat la prabusirea social-democratiei la Brasov.

  • @M.S.,
   Nita nu ales greșit pe niciunul dintre cei pomeniți, el i-a ales după niște criterii clare și asemănătoare cu caracterul său. Nici în povesti nu cred ca se mai găsesc slujitori integri la stăpâni ticăloși. Nu, sunt toți pe același calapod.

   • Gelulache multumesc! Recunosc ai luminat comentariul meu. Pacat, lipsa social-democratiei a lasat loc unor imense erori in administratia si politica brasoveana.

    • @M.S.,
     Orice om zdravăn la cap știe că social-democrația este bună și își are rostul său doar că în Brașov, ca și în țară, așa ceva nu a existat. Cum nu a existat nici-un liberalism și nici-o dreaptă. De 30 de ani încoace sunt doar niște golani, hoți și nenorociți care și-au atribuit anumite culori, concepte și „tradiții” de care nici măcar nu au citit, darămite să le înțeleagă, respecte și să le pună în aplicare. Găști apărute doar pentru jaf și parvenire.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.