Dunca: PNL protejează interesele privaţilor din sănătate

Dunca: PNL protejează interesele privaţilor din sănătate

0 62

Marius Dunca critică ordonanţa prin care Guvernul PNL modifică legea sănătăţii care a permis liberalizarea accesului la fondurile din domeniul amintit, ceea ce va atrage după sine o luptă a privaţilor pentru fondurile din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și astfel ar exista riscul ca fondurile disponibile pentru pacienţii care se tratează în sistemul public de sănătate să devină insuficiente. Iată ce spune preşedintele PSD Braşov:

PNL a avut de ales, dacă să protejeze interesele pacienţilor sau interesele privaţilor din Sănătate şi a ales să deschidă puşculiţa cu bugetul CNAS pentru privaţi. Este un fapt unic în istoria României, întrucât bugetul asigurărilor de sănătate, buget construit pe principii de contributivitate, trebuie să ofere acces gratuit la servicii medicale fiecărui cetăţean român. Accesul privaţilor la bugetul Sănătăţii înseamnă umplerea buzunarelor patronilor de clinici şi spitale private, în timp ce marea majoritate a pacienţilor români riscă să ajungă la spital şi să afle că nu mai sunt fonduri pentru plata serviciilor medicale de care au nevoie”, susţine Marius Dunca.

Preşedintele PSD Braşov acuză faptul că grupurile de interese din sistemul de Sănătate privat şi-au dat mâna pe sub masa Guvernului PNL. Marius Dunca îl acuză pe Ludovic Orban că a permis privaţilor să îi scrie ministrului Sănătăţii textul Ordonanţei de Urgenţă pe care Guvernul a asumat-o pe repede-înainte, fără dezbatere publică şi fără consultări cu reprezentanţii spitalelor şi ai pacienţilor.

PNL, Ludovic Orban şi ministrul Costache au permis grupurilor de interese din Sănătate să împartă bugetul unui domeniu esenţial pentru români. Ordonanţa lui Costache, scrisă de prietenii săi din sistemul privat, lasă spitalele de stat fără 39% din fonduri, permite privaţilor să bage mâna adânc în bugetul public şi, în final, arată că Sănătatea nu este o prioritate pentru PNL şi Ludovic Orban”, mai spune Marius Dunca.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.