Duhoarea lui Basescu

Duhoarea lui Basescu

0 59

Cand un om ca Traian Basescu, fara alte merite decat acela de a fi un mare sarlatan, il numeste pe Mircea Dinescu – vreau sa stiti ca nu sunt un admirator al lui, dar ii recunosc anumite merite, politice si literare – un mare mincinos si adauga ca ii pute gura a petrol, nu pot spune despre el, Basescu, decat ca emana duhoarea unei existente a raului, a nimicniciei.
Se pare ca, in disperarea sa, Basescu o ia tot mai repede la vale, dandu-si arama pe fata, in vorba si simtire. Va prezint spusele basesciene si va las sa le judecati in intimitatea bunului-simt.

„Am avut un sentiment de repulsie fata de Mircea Dinescu, cel care spune toate minciunile cu putinta si ii mai si miroase gura a petrol”.
Astfel si-a justificat presedintele Traian Basescu gestul de a nu-l primi pe scena pe Mircea Dinescu in timpul mitingului electoral din 8 noiembrie, de la Cetate.
„O spun foarte cinstit, am avut un sentiment de repulsie. Eu sunt convins, si el a si declarat, ca ar fi spus lucruri simpatice. Foarte bine, frate Dinescu, dar lasa-ma, domnule… La ce vrei sa vii pe scena cu mine sa spui lucruri simpatice cand tu, in fiecare seara, ma faci in toate felurile? E o chestie de demnitate”, a spus Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni televizate.
De unde demnitate la un om care nu poate trai fara sa oprime pe cineva, fara sa starneasca zazanie, fara sa scoata, tot la al treilea cuvant, o minciuna? Amintiti-va de “istoricele” sale decizii, schimbate de la o zi la alta!
Atacul presedintelui nu s-a oprit, insa, aici. El a afirmat ca Mircea Dinescu spune „toate minciunile cu putinta” si ii „mai si miroase gura a petrol”.

Potrivit sefului statului, Mircea Dinescu l-ar fi invitat la masa dupa mitingul electoral.
„Cum sa stau, mai frate, sa mananc din farfuria ta cand tu, in fiecare seara, faci ce faci. Cat de lipsit de demnitate as fi putut sa fiu eu sa accept o invitatie de la unul care ma umileste, si nu in fata a 22 de milioane de romani? Avem fiecare familie… Cand vad la televizor ce spune Dinescu si pe urma sa vada ca ta-su s-a dus sa manance friptura lui Dinescu… Cat de jos trebuie sa fii sa faci lucrul asta? Sau cat de lipsit de scrupule trebuie sa fii sa inviti la masa pe unul pe care-l faci in toate felurile”, a incheiat Traian Basescu, adaugand, totusi, ca nu are nimic cu Dinescu si ca nu-i poarta ranchiuna.
Nu pot decat atrage atentia asupra calitatii exprimarii, din toate punctele de vedere. Lasand la o parte continutul discursului, absolut nedemn pentru calitatea sa de presedinte al unei tari, totul imi aminteste de o fosta carciuma ordinara din Bartolomeu, unde se adunau carutasii betivi si alte scursori ale societatii.
Astfel, daca lui Mircea Dinescu ii miroase gura a petrol, lui Traian Basescu ii pute a caracatita in stare de putrefactie, asa cum este si spiritul lui.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.